Rikkaiden kadehtiminen on rumaa

tulot 003Onkos köyhä vähän tyhmä?
*
Köyhät ovat nykyään kyykyssä. Silti heitä lyödään kuin vierasta sikaa. “On niin rumaa kun kadehditaan rikkaita”, sanoo pääomatuloja nauttiva isorikas. Keskituloinenkin, mokomakin ketale, nyökyttelee.

Kuilu rikkaiden ja köyhien välillä Suomessa sen kuin kasvaa. Tämän on huomannut jopa Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen  Etlan tutkimusjohtaja Ritva Asplund, joka ennustaa tuloerojen vain jatkavan kasvuaan. (TS 31.10).   Tosin saman on köyhä huomannut aikoja sitten ilman tutkimuksia pelkästään mahansa kurinasta. Yököttää tuommoinen tutkijaviisastelu! Työttömyyden kasvun tahdissa köyhyys lisääntyy, kun yhä useampi jää toimeentuloturvan varaan.  Köyhyys  syvenee sitä mukaan kuin erilaisia tukia ei nosteta suhteessa yleiseen hintatasoon.

Palkansaajien keskusliiton tutkimuskoordinaattori Ilpo Suominen  sen sijaan on pannut merkille, tätä suurituloisimpien tulot kasvavat nopeimmin, koska osinkotulojen verotus ei juurikaan kiristy. Pienituloinen sen sijaan on ihan itse huomannut, että palkankorotukset menevät sen siliän  tien suoraan hintojen ja verojen nousuun.

Nyt sitten onneksi  saamme kateellisessa mielessämme  mässäillä näillä julkaistuilla ihmisten verotustiedoilla.  Alkaa kyllä pistää vihaksi! Nytkö sitten muka pitäisi  olla kadehtimatta: kattia kanssa! Jos ihmiset eivät reagoi edes kadehtimalla tätä valtaisaa ja yhä kasvavaa eroa rikkaiden ja köyhien välillä, kukaan ei pane koskaan tikkua ristiin sen vuoksi, että tuloerojen kasvu ja ihmisten hyväksikäyttö saataisiin aisoihin.

Nyt heti kadehtimaan!
Heti ekana  kadehdimme Suomen suuripalkkaisinta miestä Koneen pääjohtaja Matti Juhani Alahuhtaa, jonka ansiotulot olivat viime vuonna 3,4 miljoonaa euroa. Sitten kadehdimme lääkärikeskus Dextran toimitusjohtaja Leena Niemistä, joka myydessään osuutensa lääkärikeskuksesta sai pääomatuloja 24 miljoonaa euroa.

Shellin hallituksen puheenjohtajan Jorma Ollilan päätä sen sijaan vain hiukkasen säälistä silitämme kadehtien: miehen ansiotulot olivat vaivaiset 852 000 euroa ja pääomatulotkin täysin naurettavat 164 000 euroa. Elämä on yhtä ylä- ja alamäkeä!

Sen sijaan aivan perkeleellisesti kadehdimme demonisaarnaaja Pirkko Jalovaaran 127 000 euron tuloja, joilla voittaa politiikan ihmemiessuupaltin  Timo Soinin.  Hän  ansaitsi vain  107 349 euroa.
Pelkällä sillä, että uskottelee vanhuksille ja sairaille lääkkeiden olevan  paholaisesta,  masennus ja syöpä paholaisen aiheuttamia sekä puhuu ihmiset pyörryksiin, voi pistää pankkitililleen enemmän rahaa kuin arkkipiispa Kari Mäkinen, 121 000 euroa. Ja arkkipiispa sentään on selvästikin tolkun mies. On siinä jotain helvetillistä!

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, ihmiset, mynämäki, sano suoraan, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

24 vastausta artikkeliin: Rikkaiden kadehtiminen on rumaa

 1. Aili Nupponen sanoo:

  Sinäpä sen sanoit, Tuula:))

 2. Iines sanoo:

  Siis meidän tavallisten pulliaistenhan tulisi kiittää rikkaita siitä, että he maksavat niin paljon veroja, jopa yli 40 proisenttia tulositaan. He ovat talvisodan sankareihin verrattavia henkilöitä – viittaan aamutelevision Jälkiviisaiden Jan Erolaan ja kirjailija Kalle Isokallioon, jotka muistuttivat meitä kateellisia asiasta..

  Esimerkiksi Björn Wahlrooshan elättää oman perheensä lisäksi sata muuta suomalaisperhettä. Nallella on suuri sydän!

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Onko tosiaankin noin umpityhmiä ihmisiä päästetty puhumaan julkisesti? Voi veljet!

   Nyt kuolen nauruun: Nallella suuri sydän!!!! Jotkut ovat taas ajatelleet, että Nallella ei ole sydäntä ollenkaan. Mies ottaa Suomen suurimmat EU-tuet ilmeenkään värähtämättä. Mies joka on syntynyt kultalusikka suussa ja toinen persreiässä.

 3. eevamaria sanoo:

  Oikein hyvä ja ajankohtainen puheenaihe; saahan sitä nyt edes puhua tuloerojen kasvusta! Ikävä kyllä, pohjoismainen melko tasa-arvoinen tulonjakopolitiikkamme on pahasti rapautunut. Tuloerot ovat jatkuvassa ja taatusti pysyvässä kasvussa. Meidän köyhien polviin sattuu, kun olemme kyykyssä jatkuvasti! Liian paljon menee ajatus- ja muuta energiaa jokapäiväisen leivän hankkimiseen, muusta tarpeellisesta puhumattakaan. Sydämetöntä touhua! Ja mitä tekevät veljet ja sisaret vasemmalla(kin); hymisevät enimmäkseen niitä samoja mantroja. Rakenteet natisevat liitoksissaan, eikä puheesta tule loppua. Musta aukko laajenee….

  • Tosi synkkä on tulevaisuuden kuva tällä hetkellä, eikä se soillä parane, että ajatellaan ”positiivisesti”. Sillä positiivisuudellahan nämä hyvätuloiset hyväkkäät tarkoittavat tosiasioiden sivuuttamista ja kieltämistä, silmien sulkemista ja kaikelaista persenuolentaa. Asioista pitäisi puhua niiden oikeilla nimillä. Meidän ei pidä antaa tämän yhteiskunnan muodostua sellaiseksi viime vuosisadan alun armoipalayhteiskunnaksi.

 4. Karjalaispoika sanoo:

  Selvähän se on että ”on parempi olla Rikas ja terve kuin köyhä ja sairas”. Mitäs me heitä kadehtimaan.

 5. Karjalaispoika sanoo:

  Ihmeellisen kovaksi on nämä pohjoismaatkin muuttuneet,kaikki on köyhien ja pientuloisten vika.
  Mitään armeliaisuutta ei rikkaat tunne varsinkaan henkisesti sairaita työttömiä kohtaan heidät tuomitaan laiskoiksi.

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Täsmälleen noin. Voisi melkein sanoa, että päin helvettiä mennään. Paha juttu, Tosin köyhällä ei ole enää mtään menetettävää.

 6. Karjalaispoika sanoo:

  No onhan köyhillä toki henkensä,1918 jälkiselvittelyissä moni pääsi siitäkin.Joko teloitettuna tai kuoli nälkään vankileitrillä.Erittäin moni vielä syyttömänä ei siis osallistunut mihinkään aseelliseen
  toimintaan.

 7. Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

  Onhan se vanha köyhyyden poistamismuoto tuokin, että pannaan ihmiset ns, työleireille, ei tarvitse maksaa palkkaa, ei tarvita terveydenhoitoa… Siinä nykyisessä kaavaillussa pakkotyössä sen vaivaisen sosiaaliturvan saamiseksi on vähän tuo sama sävy.

  • Hirlii sanoo:

   Sitäpä ei tiedä miten verinen kansannousu on mahdollisesti edessä…kun suomalaisen mitta tulee täyteen niin ….En muuten ymmärrä miksei sitä Eeloppia nostettu korvista seinälle ja sanottu: Haista v***u älä ikinä enää astu jalallasi tähän maahan.

   • Karjalaispoika sanoo:

    Hirliille…….Elop teki vain sen miksi hänet tänne palkattiin..Ollila ja Kallasvuo todelliset Nokian alasajajat pääsivät kuin koira veräjästä.Olivat 5 vuotta aikaansa jäljessä ,se siitä.

 8. Hirlii sanoo:

  Mitä veroprosentteihin tulee, niin tuloihin nähden kaikkein kovinta tuloveroa maksaa työmarkkinatuella elävä: noin 650 euron työmarkkinatuesta menee 20%:n tulovero ja jos tekee vähänkään töitä niin kokonaiseveroaste voi nousta jopa noin 90%:n. Kaikki julkinen löpinä etuuksista joita voi nostaa kuin seinärahaa kortilla on silkkaa valhetta. Iso ongelma on se, että etuuksista jää joidenkin arvioiden mukaan jopa puolet hakematta kun se on niin mahdottoman vaikeata. Paitsi Björn Wahlroosille joka nostaa tosiaankin maataloustukia satojatuhansia euroja vuodessa. Että se elättinä olosta ja toisten rahoilla elämisestä. Sitten on vielä se sakki joka kuskaa täällä tienatut rahansa veroparatiisimaiihin ja harrastaa muutakin talousrikollisuutta.

  Ilmaistyöllä tehdään maailmalla menestynyttä Mölkky-peliä (ikivanha suomalainen peli: kyykkä) jossa puupalikat teetetään suomalaisella orjatyöllä. Terveysasemillakin päivystää kohtapian varmaan kädestäennustaja tai joku noitatohtori joka ei suinkaan tienaa yhtä paljon kuin Pike Jalovaara demonisaarnoillaan. Ilmaistyö, se on IN.

  Olisikin varmaan tuottoisa ammatti tuo demonienkarkoittajan homma, jos kerran vuosiansiot ovat tuota luokkaa!

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Tuohon pitäisi kiinnittää todella huomiota eli ettei kovasti liverreittäisi sitä ”pienelläkin palkalla kannattaa tehdä työtä” , sillä se ei kannata! Paitsi, että kohta tulee tavaksi teetättää mitä tahansa työtä aina alipalkattuna! Se on orjatyötä ja ihmisen hädänalaisen tilan hyväksi käyttämistä. Kaikenlainen konsultoiti ja demonien karkottaminen on nykyaikan kannattavaa ihan rahallisestikin.

 9. Turkulaine sanoo:

  Eräs hyvin erikoinen piirre kansalaissodan jälkeen pidetyissä ”oikeudenkäynneissä” oli sellainen, että jos syytetty kuului ruotsinkieliseen seurakuntaan, niin syytettä ei nostettu. Pelkkä ruotsinkielinen nimi ei riittänyt, vaan piti kuulua ruotsalaiseen seurakuntaan. Tästä asiasta on yleensä vaiettu tai pidetty alhaista profiilia.
  ..

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Ilmeisetsi hyvin mnonet kartanonherrat olivat ruotsinkielisiä ja kuuluivat siihen seurakuntaa, mutta joukosssa saattoi olla muutama punaisten puolella ollut ruotsinkielinenkin.

 10. Paulina sanoo:

  Minua surettaa ja hämmästyttää se, että ahneudesta on tehty hyve. Ennen sitä sentään tajuttiin hävetä. Kahmiessaan kultaisia kädenpuristuksia ja miljoonaoptioita ihminen syyllistyy ihan samaan, kuin menisi seurassa ruokapöytään ja kahmisi sieltä kaiken itselleen. Miettikääpä, tuollaista ahmattia kohtaan tulisi aika äkkiä sosiaalinen tuomio.. periaatteessa raha-ahmatti syyllistyy samaan.

  Kohtuullisuus on paljon tyylikkäämpää ja kestävämmän kehityksen mukaista.

  Luin Björn Wahlroosin elämänkerran, ja kyllä minun täytyy sanoa, että en aina tiennyt olisiko pitänyt itkeä vai nauraa.

 11. Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

  Toden totta Pauliina: aneudesta on tehty hyve! Eli kahmi, kahmi keinoista välittämättä.
  Missä ovat kohtullisuus ja tyylikkyys?

 12. Karjalaispoika sanoo:

  Uusrikkaat ne kaikkein ahneimpia ovatkin.Ja luulevat että he rahalla pääsevät piireihin.Mutta ei aateliset hyväksy heitä koska ei ole satojavuosia vanhaa perinnettä suvulla.Esim.Mannerheimin äiti oli von Julineita.Julin oli apteekkari joka aateloitiin vasta Venäjän vallan aikana siis ns.”Ryssän aatelia” samoin von Frenckell.Ei ollut ruotsin kunkku Nallen syntymäpäivillä vaikka sinne oli houkuteltu.Nousukkaana Nallea pidetään piireissä.

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Tyhmyys ainakin tiivistyy näissä kultalusikka suussa syntyneissä aatelisissa kuten nyt tuossa Ruotsinkin kuningasperheessä. Vaan hälläväliä, ilmeisesti ruotsalaiset eivät huomaa mitään outoa valatkuntansa naurettavassa kuninkaallisessa meiningissä.

 13. Karjalaispoika sanoo:

  No ei Bernadotte ole mikään vanha aatelissuku Ranskassa.Tutki hieman asiaa niin yllätyt.Lähellä oli ettei Suomemmekin saanut saksalaissyntyistä Kuningasta.

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   No, kyllähän tuo Bernadotten sukukin on lähes 200 vuotta vanhaa Ruotsin valtaistuimella.. Se on tuossa ajassa jo ehtinyt istuttaa itsensä muiden Euroopan aatelisten joukkoon.Ei siinä mitään yllätystä ole, että mies oli Nalpoleonin kenraaleja. Ja onneksi se Suomen kuningashanke raukesi, sieltä sitä olisi tullut tosi vanhaa ja mätää aatelissukua, siinä Mannerheimissakin on ollut tarpeeksi kestämistä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s