Sarasvuon uusi innovaatio: sananjulistusta massoille

sarasvuo 002

“Vain harvat kuolevaiset oivaltavat. kuinka hyödyllistä elämänonnen kannalta on, ettei tässä maailmassa punastele eikä pelkää mitään.”  Näin kirjottaa Erasmus Rotterdamilainen kirjassaan Tyhmyyden  ylistys. Nyt lähes 500 vuotta myöhemmin meillä Jari Sarasvuo on oivaltanut ja sisäistänyt tuon elämänonnen perusedellytyksen. Mies näytti äskettäin  pipeille ja papeille miten vanha tuote, kirkon  sanoma,  käy kaupaksi kuin häkä, kun sitä tarjoilee kunnon kauppamies, joka ei punastele.

Bisneksen parissa pyörinyt ja hyörinyt Sarasvuo otti maanantaina mikrofonin kauniiseen käteen ja näytti miten asiansa osaava saarnamies toimii.  Kallion kirkko Helsingissä oli tupaten täynnä, kun Sarasvuo julisti kuin paraskin pappi. Kaikki halukkaat eivät edes mahtuneet kirkkoon vaan hytisivät eteisessä ja ulkona.

“Tuhlaajapoika vietti holtitonta elämää, kaikki rahat meni, sitten tulee lama”, Sarasvuo julisti. ja kansa kuunteli niin, että happi oli loppua. Joku vanhus pyörtyikin, Niin voimalalista oli Sarasvuon sanajulistus. Hieno bisnesidea muuten.  Tässäpä paha kilpailija  demonisaarnaaja Pirkko Jalovaaralle! Sarasvuo, demoni itsekin.

“ Aina voi  palata kotiin ja aloittaa alusta. Armo on kaikkien johtamisinnovaatioiden äiti”, julisti Sarasvuo tuhlaajapojasta.

Itse asiassa tämä Kallion kirkon saarna oli jo toinen, jonka bisnesguru on pitänyt kirkossa. Näin lama-aikana on hyvä omata puhujalahjat.ja  Sarasvuosta saattaa tulla koko kirkon pelastaja. Rahahuolet katoavat tällä menolla taivaan tuuliin.

Mikä mainio uusi  tuote kirkolle: raha, armo ja pelastus. Varsin hyvin sopii kirkon  vuosisataiseen julistukseen. Sopii elämänonnen etsintään johtotähdeksi ja pelastavaksi enkeliksi meille tyhmääkin tyhmemmille.  Sarasvuo on jo nyt rikastumaan pyrkivien ja rahan taivaallisen voiman  tuntevien idoli, joka  ei punastele eikä pelkää mitään.
Se jolla on, sille annetaan lisää! Kyllä meitä tyhmiä kuulijoitakin riittää.

(Asiasta uutisoi Ilta-Sanomat 26.11)

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, kirkko, sano suoraan, yhteiskunta, Yrittäminen Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

18 vastausta artikkeliin: Sarasvuon uusi innovaatio: sananjulistusta massoille

 1. Turkulaine sanoo:

  Saada joku julkkis saarnaamaan oli kirkolle varmaan hyvä idea. Kansaa tuli uteliaisuuttaan kuuntelemaan eivätkä kaikki edes mahtuneetkaan. Ja jatkoa seuraa. Tänä iltana Kallion kirkossa saarnaa Tarja Halonen ja musiikkina on argentiinalainen Missa Criolla. Minäkin menisin jos pääsisin.

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Tietty kirkolta hyvä idea saada kikkosali täyteen. Rahankiilto silmissä kirkonmiehillä ja mikäpäs siinä, ehkä vaalien alla kirkot tarjoavat kirkkosalejaan myös eri puolueiden ehdokkaille. Nythän siellä saarnavat jo kaikenravaiset parantajaeukotkin kuten tämä Pirkko Jalovaarakin.
   Tietysti Tarja Halosella on paljonkin sanottavaa demokrtian, oikeudenmukaisuuden ja tasa-arvon tiimoilta, enemmän varmaan kuin monella papilla.

 2. Turkulaine sanoo:

  Olen samaa mieltä siinä, että Tarja Halosella on varmasti paljon painavampaa sanottavaa kuin yhdelläkään papilla. Luterilaisen kirkon papeista ainoastaan Kai Sadinmaa on pappi, jolla on sanottavaa ja joka uskaltaa myös sanoa sen. Mietin tässä, että kuka julkkis voisi tulla saarnaamaan Turun tuomiokirkkoon ja kenties Jenni Haukio voisi olla tämä henkilö. Hän vihkii nyt uuden Aurajoen ylittävän sillan käyttöön., joten Turku taitaa olla hänelle muutenkin läheinen kaupunki.

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Ja vetäisi varmaan krkkosalin täyteen, vaikka pelkästään lukemallarunojaan.

 3. Aili Nupponen sanoo:

  Joo, nyt on muotia viedä kaikenlaiset tapahtumat kirkkoon; pian kai tanssitkin, kuten Amerikassa:)
  Mutta eihän tanssissa olekaan mitään pahaa…☺

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   tassia kirkossa on kyllä nähtykin, vaikka tuollaisia yleisiä tansseja siellä vielä ei ole järjestettykään. Eihä siinä mitään pahaa olisikaa. Mutta kovin hoopolta tuntuu tuoda kirkkoon joku itsekyyden esitaistelija julistamaan sanomaansa.

 4. Karjalaispoika sanoo:

  Toivottavasti siellä oli kolehtihaavi kiertämässä,ja että Jarikin sai siitä kymmenyksensä.”Kun raha kirstuhun kilahtaa niin sielu taivaaseen vilahtaa”Oliko se jesuiitat jotka sanoivat näin? Mutta jos tuleekin se Nasaretilaisen puusepän poika ja kaataa rahanvaihtajien pöydät ??? Tulossahan hänen pitäisi olla, vai mitä?

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Toivottavasti kolehtirahat riittivät Jarin konsulttipalkkioihin.

 5. Turkulaine sanoo:

  Se, joka sanoi siitä rahan kilahtamisesta kirstuun oli anekauppiaana toiminut dominikaanimunkki
  Johann Tetzel. Mitä kirkossa tanssimiseen tulee, niin kirkoissa on tanssittu oikeastaan aina. Viimeksi tanssiesitys oli Porvoon tuomiokirkossa kun nykyinen piispa vihittiin virkaansa.

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Ja taitaapa saada jo haitariakin soittaa kirkossa. Ei vielä 1980-luvulla saanut ainakaan Raumalla soittaa tätä pirun riivaamaa soitinta. Mutta raha on kelvannut aina.

 6. Haa!! Koko Suomen kansa on tuhluri-poika, vain todellinen asiantuntija osaa riittävän ankarasti torua kansaa. Papit ovat kalpeita ja ankaran totisia; heitäkin ylemmäksi pääsee mies, ”joka ei pelkää eikä punastele”. Hienosti kirjoitettu!! Jo Himasen puolustuspuheessa Sarasvuo kieritti kakkakokkaretta niin taitavasti, että se lopulta näytti kultajyvältä. Pyöreillä sanoilla tehdään rahaa, ja sanoilla, jotka kiertävät ympyrää, rahantulo muutetaan instituutioksi.

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Todellinen kakkakokkareiden pyörittelijä tämä konsultti Sarasvuo! Hyvä tiivistelmä umpityhmästä miehestä, joka kuvittelee olevansa intelligentti ja ironinen.

 7. Aili Nupponen sanoo:

  En kehtaisi sanoa Jari Sarasvuota tyhmäksi; hän kahmii miljoonia, joten jotain ’viisautta’ hänessä täytyy olla…

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Ei rahankahmimiseen mitään viisautta tarvita; siihen tarvitaan röyhkeyttä ja yhteenlaskutaitoa.

 8. EmmaSofia sanoo:

  En tietä kuka Sarasvuo on, mutta olen silti tyytäväinen.

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Ei kannata olla tyytyväinen, rahanahne ja omahyväinen mies tämä sarasvuo on.

 9. EmmaSofia sanoo:

  Ymmärsit kommentini ihan väärin. Olen tyytyväinen siitä etten tarvitse oppia kuka tuo on. Tai tarkoittatko että minulla on velvollisuus oppia kaikki Suomen julkisia. Minun maailmassa sinä olet suurempi julkkis. Sanan vääntäjat ja väärinkäyttäjät ovat aina olut olemassa, se ei ole mikään uutinen. Muiden kommentien muukan hän sai tulkaukset osaittain oikeiden. Mutta sehän on myös tavallista. En ymmärrä miksi minun pitäisi välittää.

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Ymmärsin ehkä väärin tai en ollenkaan mitä tarkoitit. Yritin vain sanoa, että kyllä ihmisten pitäisi ymmärtää, että rahanahneus on pahasta. Tässä nyt tapahtui väärinkäsitys, koska et tunne ollenkaan tuota Sarasvuota ja hänen itsekästä maailmankuvaansa. Varmasti sinäkin olet sitä mieltä, että ihmisten pitäisi olla oikeudenmukaisia ja koko yhteiskunnan perustua oikeudenmukaisuudelle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s