Navigointia työvoimakoulutuksen karikoissa

kukkia ja laivoja 035– Me tehdään susta voittaja, julistaa kouluttaja, mutta ei kerro onko kukaan koskaan työllistynyt.

*

– Me tehdään sinusta voittaja, julistaa konsultti hiirenharmaat trendikengät uutuuttaan narahtaen. Työttömät istuvat selkä kyyryssä, joku  yrittää hymyillä.
– Se, että sä jäät kotiin pleikkaria pelaamaan, ei ole mikään vaihtoehto, trendikenkäinen oikein innostuu. Yksi yli viisikymppinen nainen haluaisi kysyä, mikä on pleikkari, mutta hoksaa ajoissa olla hiljaa.

– Jos te odotatte kansalaispalkkaa niin se päivä ei valkene, että semmoiseen pääsette käsiksi!  Konsultti sipaisee vasemmalla kädellään kravattiaan, tuntee sen silkin pehmeyden sormissaan. Oikean käden etusormi opettavaisesti pystyssä  kuin taivaasta alas astuneella enkelillä.
– Mä olin lounaalla justiinsa yhden toimarin –  siis toimitusjohtajan – kanssa . Tämä mun frendi totes kuten minä nyt tässä, että työpaikan saanti on kiven alla, että on ikävä lukea pitkiä hakemuksia. Vain 20 prosenttia hakijoista pääsee edes haastatteluun.
Viisikymppinen toivoo pääsevänsä edes vessaan.

Hiirenharmaakenkäinen konsultti ei ole koskaan saanut kenkää, pääsisi  omien sanojensa mukaan vaikka heti mihin tahansa tasokkaaseen mainostoimistoon.
Viisikymppinen haluaisi kysyä, kuinka moni koulutettavista on joskus päässyt ihan oikeaan työpaikkaan. Pitää kuitenkin  suunsa supussa, ettei joutuisi psykologin testeihin toista kertaa. Ikääntyvä nainen haluaa säilyttää edes tämän nykyisen korvauksen, oli sen ehtona vaikka  kurssilla olo.
– 30 prosenttia työttömistä ei halua edes työllistyä, julistaa konsultti tylyn tietävästi.
Viisikymppinen ei tiedä itkeä vai nauraa.

Viisikymppinen haluaisi kysyä, onko firmoilla pienintäkään vastuuta näiden kurssilaisten  käyttämisestä ilmaisena työvoimana, kuinka paljon tämä tyhjänpäiväinen kurssi tulee maksamaan veronmaksajille, eikö valtion varoja tällaisella onnettomalla navigoinnilla heitetä Kankkulan kaivoon, eikö työttömiä selvästikin nöyryytetä, kun pakotetaan käpristelemään koulutuksessa, joka ei johda kuin pahaan mieleen?
Miksi erilaisten firmojen sisäpiirikauppoja tutkitaan, mutta ei tutkita tällaisten konsulttifirmojen koulutustoimintaa  ja sen sisäpiiriyhteistyötä esimerkiksi työvoimaviraston kanssa.
Miksi työvoimakoulutusta harjoittavilla konsulttifirmoilla ei ole selvästikään minkäänlaista tulosvastuuta?

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, EU, politiikka, Voittaminen, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Navigointia työvoimakoulutuksen karikoissa

 1. Karjalaispoika sanoo:

  Olin Työkkärissä töissä täällä Tukholmassa melkein 10vuotta, näin kokemuksesta sanon että vähän on hakijoita jos 20 % pääsee haastatteluun.Tässä taloyhtiössä jossa asun haettiin huoltomiestä,oli 120 hakijaa.. ,ja monet hakevat kymmentä työtä viikossa eivätkä koskaan saa mitään.Konsultit kyllä RIKASTUVAT kun työkkärien johtajat palkkaavat heitä määräajoiksi huippukorvauksilla.

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Samanlasta tuntuu siis olevan siellä Tukholmassa kuin meillä täällä. Tuntu suorastaan rikolliselta tuö erilaisten työllisyyskouluttajien touhu. Kekkaloivat siinä työttömieh ihmisten edessä ja puhuvat mitä sylki suuhun tuo. Ja työttömät pakotetaan istumaan tuollaisen ääliön ”oppitunnilla”. Pelkkää humpuukia! Jonkun pitäisi kontrolloida näitä kurssejakin.

 2. Karjalaispoika sanoo:

  Kansalaispalkka tulee,ei Herrat voi köyhiä syyllistää työttömyydestä vuodesta toiseen.Aasia on Talousveturi tulevaisuudessa (jo nyt). Varsinkin suomen työttömyys perustuu siihen ettei mitään uusia vientituotteita keksitä ja kehitellä kukaanhan ei ryhdy mihinkään jollei siihen myönnetä Valtion tai EU:n tukirahoja.Valtaa pitävät vain jakelevat toisilleen bonuksia ja ”kansa maksaa” sanoisi Veikko Vennamo.

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Totta totisesti, eihän näin voi jatkua, että köyhät köyhtyy ja rikkaat rikastuu! Pakko on jotain tehdä: siis kansalaispalkka! Tuon EU:nkin olisi kyllä uudistuttava ja sen menoja karsittava.

   Ja on kyllä naurettavaa, että ihmisiä koulutetaan ja sitten ihmiset löytävät itsensä tuollaisilta jonninjoutavilta työllisyyskursseilta, ja raavaille miehille tarjotaan työtä lastentarhasta lasten leikittäjinä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s