Joulusatu

enkelit 006Ilta-Sanomat 21.12.2013.
*
Saunasta tullessaan  Joulupukki tapasi saunapolulla jouluenkelin. Enkeli ei ollut ensin tuntea pukkia, koska pukilla ei ollut punaista kaapuaan eikä peitteenään tekopartaansa.
Pukki säikähti sädehtivää enkeliä niin, että pukin ote pyyheliinasta heltisi ja se putosi maahan paljastaen mitä paljastettavissa oli.
– Ohoh, pukkihan se siinä, tokaisi enkeli, en ollutkaan naamasta tuntea.
Pukki punastui mielihyvästä ja johdatteli enkelin budoaariinsa.

Enkeli riisui sateessa kastuneen yöpaitansa, irrotti siipensä, pani sädekehän eteisen naulakkoon ja pyysi jotain lämmikettä. Helposti sitä pukin pajasta löytyi. Pukki kaasi itselleen ja vanhalle enkeliystävättärelleen lasillisen lahjatavaroista löytämäänsä mainiota konjakkia. Jopa alkoi konjakki lämmittää. Jopa alkoi puhe  luistaa. Pukki tunsi itsensä oikeaksi mieheksi.

Yhdessä olennot lauloivat somia joululauluja, nauroivat ja kilistivät . Suoraan sanottuna olivat hyvinkin lähellä sikahumalaa.
– Minä jaan lapsille lahjoja, minua rakastavat kaikki, leuhki pukki nikotellen.
– Nyt pomppas, minä olen suojelusenkeli ja minua rakastavat kaikki, soperteli enkeli, sitä paitsi sinä olet pelkkä taruolento, sinua ei ole edes olemassa pikkupukkikukkikul-hik-kulta.

Ystävykset joivat lisää konjakkia ja avasivat seuraavaksi Koskenkorva-pullon. Murjottivat. Mikä nyt neuvoksi?
– Minuun uskoo Ilta-Sanomien jutun mukaan Urpilaisen Juttakin, sanoi enkeli pitkän hiljaisuuden jälkeen. Pukki maiskutteli suutaan harmitellen. Sitten välähti:
– Mutta kuinka moni uskoo tämän tiedon saatuaan Urpilaisen Juttaa? tokaisi joulupukki naama virneessä.

Kun tieto  rahaministerin enkeliuskosta levisi, putosi pohja koko sosiaalidemokratialta.
– Tätä me olemme epäilleet jo pitkään, että rahaministerimme ei ymmärrä oikeasta kunnon kapitalismista tuon taivaallista, uhosivat porvarilliset piirit, raha täällä ratkaisee eikä kiiltokuvaenkelit.
– Nyt ymmärrän miksi valtion kassa on tyhjä kuin mittaamaton avaruus. Sellainen enkeliusko sopii naispiispalle mutta ei sovi  valtion rahojen vartijalle, tyhjästä on  paha nyhjästä, sama määrä kassassa rahaa  kuin  avaruudessa enkeleitä,   uhosi eräs juuri puolueesta eronnut vanhan kaartin jäärä.

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, mynämäki, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

16 vastausta artikkeliin: Joulusatu

 1. Paulina sanoo:

  Jutta on ihan symppis. :) Joskus olen oikein tuntenut syvää myötätuntoa häntä kohtaan, koska hän on ministerinä tässä vaikeassa rahatilanteessa.. ja joskus tuntuu, kuin omissa piireissäkin häntä yritettäisiin kaataa nurin. Vaikka tietysti senkin ymmärtää, ettei hän miellytä KAIKKIA. Aika rohkea veto tuo haastattelu piispa(ttare)n kanssa. Luin sen itsekin tänään, kun ostimme nuo iltapäivälehdet. Se voi olla, että moni ilkkuu, kun hän noin avautui.

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Olen tismalleen samaa mieltä kanssasi: todella rohkea veto tuo haastattelu! Mutta ehkä sillä oli myös tarkoitus saada myötätuntoa ja saada jopa puolueen kannatus nousuun. Vaan voihan Jutta olla täysin vilpitönkin. Sympatiani tässä asiassakin ovat kyllä Jutan puolella enkä hennonut oikein kovasti ilkkua näillä enkeliasioilla. Kyllähän Jutta varmasti parhaansa on tehnyt tässä vaikeassa valtion rahatilanteessa. Sitäpaitsi kaikki saavat uskoa juuri niin kuin haluavat kunhan eivät tartu aseisiin ja ala lahdata toisiaan.

   • Paulina sanoo:

    Mahtaako tuo enkelijuttu lisätä SDP:n suosiota..? :( Minä en oikein usko.. Pikemminkin on se vaara, että leimautuu ”hörhöksi”! Noh, Jutta on kuitenkin okei. Aina hällä on risti kaulassaankin, joten varmaan on se uskokin ihan aito juttu, voisin kuvitella. -Niin juuri: aseisiin ei uskon tai uskomattomuuden vuoksi pitäisi koskaan tarttua! Varsinkin näin jouluna pitäisi olla rauha ja hyvä tahto.. Ja tietysti vuoden muinakin päivinä.. :)

   • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

    Rauhaa ja hyvää tahtoa pitäisi tuoda uskonnossa kuin uskonnossa esille joka päivä ja joka käänteessä!

 2. Turkulaine sanoo:

  Ompa Jutta seuraan joutunut. No, seuraansa ei voi aina valita. Piispa varmaankin uskoo enkeleihin ja se usko hänelle suotakoon.Suomessa jokainen saa uskoa tai olla uskomatta, mutta omaa uskoaan ei pidä tyrkyttää toisille. Jokainen saa viettää joulua niin kuin haluaa. Joulu on joillekin kristillinen juhla, toisille taas keskitalven juhla. Ja onhan se piristävää kaiken arkisen aherruksen lomassa viettää muutama päivä erilaisissa merkeissä. Saa olla perheen tai ystävien seurassa, saa syödä herkkuja ja juoda viiniä ja sahtia. Jossakin voi olla toisin. Luin lehdestä, että Saudi-Arabiassa on kaikki jouluun liittyvä ankarasti kiellettyä ja niistä seuraa ankara rangaistus.
  Mitä siellä pelätään? Toivon joulunvieton sujuvan täällä meillä Suomessa hyvin ja rauhallisesti.

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Siinä Jutta ja piispatar istuvat kuin kaksi pikkutyttöä ja vaihtavat enkelikiiltokuvia! Mitähän he pukista tykkäävät?

 3. Aili Nupponen sanoo:

  Onnea vain Jutalle ja piispa Askolalle:)
  Pitäisikin olla vahva usko, joka siirtää vuoria ♥
  Joulurauhaa ja rakkautta sinulle, Hymyilevä Tuula…♥

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Kiitos rauhasta ja rakkaudesta! Niitä tarvitaan. Ja Hyvää, lämmintä joulurakkautta sinne sinulle ja perheellesi Aili.

 4. Turkulaine sanoo:

  Ennenvanhaan sanottiin, että kiltit lapset voivat nähdä tontun, mutta tuhmat eivät. Minä en nähnyt koskaan joulutonttua.

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Tyttöjen kohdalla on vähän toisin: Kiltit tytöt pääsevät taivaaseen, mutta tuhmat tytöt pääsevät ihan minne vaan. Tontuista ei puhuta tyttöjen kohdalla mitään, Tytöt yleensä näkivät aina tonttuja olivat tuhmia tai kilttejä – ja saivat lahjoja.

   • Karjalaispoika sanoo:

    Hienoa että Jutta uskoo, ehkä Enkelit vois auttaa suomen Korkeapalkkaisia Toimitusjohtajiakin löytämään uusia tuotteita joilla vienti saatais vetämään. Että satsaisivat uusiin keksintöihin ja Keksijöihin Rahaa.Nythän on suuntaus että vain pienipalkkaisten tuloja laskemalla Häkämies ja kumppanit TIETÄVÄT Suomen talouden kääntyvän nousuun.Mallia Ruotsista tekevät isoja kauppoja esim.Brasiliaan.Ei ainoastaan Mölkkypelin vienti riitä.

 5. Karjalaispoika sanoo:

  Norjan prinsessakin on yhteydessä enkeleihin,joten hyvässä seurassa on Jutta.

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Jutta vois varmaan päästä Norjan prinsessan enkelikouluun, jos työt eduskunnassa loppuu.

 6. Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

  Toden totta: enkelit nyt toimitusjohtajien avuksi! Ja pitäsi meilläkin vähävaraiste kuunnella paitsi Pirkko Jalovaara oppeja kaatulemalla parantumisesta ja lääkeiden unohtamisesta (näin tulisi kuin huomaamatta valtavia säästöjä sairauskuluissa) myös paavin kehoitustua nöyryyten. Häkämies on selävästi samoilla linjoiljoilla ja haluaa pienipalkkaisten tuloja alentamalla näiden reppanoiden siten välttyvän mammonanpalvoinnalta ja näin saavan taivaspaikan tuota pikaa.

 7. Turkulaine sanoo:

  Paavi on kehoittanut meitä nöyryyteen. Itse hän on siitä hyvänä esimerkkinä. Meillä on nyt sellainen paavi, joka elää niin kuin opettaakin.Hän muistuttaa meitä siitä, että kirkko on nimenomaan köyhien kirkko. Kirkon perusta on Palestiinan köyhien maanviljelijjöiden ja kalastajien
  yhteisöstä. Tämä on Vatikaanilta unohtunut. Kun nykyinen paavi otti valituksi tullesaann nimekseen Franciscus, hän halusi sillä muistuttaa Franciscus Assisilaista, jota kutsuttiin lempinimellä Poverello, Jumalan pieni köyhä.

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Hyvä manosmies katoliselle kirkolle tämä nykyinen paavi ainakin on. Muusta en tiedä.
   .

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s