Keskiviikkopakina: Metaanikaasua ja muita pyhäinjäännöksiä

suomalaisten esi-isä 002Ilta-Sanomat kertoi 28.1. Espanjasta tehdystä löydöstä: luolasta löytyi sinisilmäinen  mies, josta tosin oli säilynyt 7000 vuodessa kovin vähän.

*

Ihmiskunta saa uutta tieto jatkuvalla syötöllä. Vanhoja luitakin kannattaa kaluta, aina niissä jotain irtoaa,  nykyisellä menetelmillä niistä saa muutakin  kuin  lannoitetta. Piereskelyn merkityskin on monisyinen. Ihmeisiin kuuluu se, että  aneemiselta näyttävän paavin veri  voi muuttua ykskaks kullanarvoiseksi.

Mullistavin uutinen aikoihin on löytö, joka on tehty  Epanjan Kantabriassa. Siellä luolasta on löydetty 7000 vuotta vanha luuranko. Luurangon takahampaasta ovat  tutkijat kaivelleet dna-näytteen, joka paljastaa merkittävän tosiasian. Nyt suomalaisten sukujuuret selviävät vallan toisiksi kuin on luultu:  emme olekaan  Volgan mutkasta hiihtäneitä ugrilaisia! Meillä on  sama geeniperimä kuin tuolla luolasta löydetyllä noin 20-vuotiaana kuolleella miehellä.
Tällä esi-isällämme oli siniset silmät ja tumma iho. Lisäksi tutkijat ovat päätelleet, että mies oli kova piereskelemään.  Laktoosi-intoleranssi jos mikä on toki vahva todiste  espanjalaisista  sukujuuristamme! Viisaat tutkijat ovat päätelleet jopa sen, että ilma luolassa saattoi aikoinaan olla joskus huono.

Piereskely ei  ole ollenkaan niin vaaratonta kuin ensipieraisulla luulisi. Saksalaiset lehmät ovat myös kovia piereskelemään:  äskettäin saksalaisten lehmien tuottama metaanikaasupilvi räjähti Rasdorfin kylän navetassa. 90 lehmää pystyi pieruillaan täyttämään  navetan tiiviin katto-osan. Pierupilvi syttyi tuleen viallisesta sähkölaitteesta lennähtäneestä kipinästä.. Yksi lehmistä sai lieviä palovammoja.
Lehmien piereskely on myös vakava  uhka koko ihmiskunnalle. Se on  tutkijoiden mukaan yksi varteenotettava syy ilmastomuutokseen!

Sen sijaan hyviä uutisia kuuluu paaveista. Paavi Johannes Paavali II:n veren  markkina-arvo alkaa huomattavasti kohota sen jälkeen, kun JP ensi toukokuussa julistetaan pyhimykseksi. Jopa se pieni riepu, johon ammutun ja nyttemmin jo kuolleen paavin verta sairaalassa vuonna 1981 pyyhittiin,  ja joka sittemmin ehkä  pyhiä asioita tuntevan siivoojan toimesta toimitettiin katolisen kirkon helmoihin, jossa se havaittiin nopeasti varsin käyttökelpoiseksi pyhän istuimen tarpeisiin, se pieni riepu saa ansaitsemansa kunnian. Verinen riepu jaettiin pieniin rasioihin ja näin  tehtailtiin arvokkaita pyhäinjäännöksiä.
Nyt sitten joku pyhäinjäännösasiantuntija on vohkinut yhden näistä kultaisista rasioista Abruzzossa sijaitsevasta kirkosta. Katolista uskoa tunteva varas oli selvästikin tietoinen siitä, että paavin veren hinta kohoaa pyhäinjäännösmarkkinoilla toukokuussa huomattavasti. Näin  uskotaan Vatikaanin pörssissä.

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, ihmiset, kirkko, Luonnonsuojelu Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

8 vastausta artikkeliin: Keskiviikkopakina: Metaanikaasua ja muita pyhäinjäännöksiä

 1. Aili Nupponen sanoo:

  Vatikaanissa kaikki temput ja juonet osataan..:)
  Jotta espanjalainen esi-isä meillä suomalaisilla..?
  Kiitos näkökulmasta, Tuula!

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Tiede on ihmeellistä, vaikka ei se kyllä paavinkirkon tempuille pärjää!

 2. Turkulaine sanoo:

  Sekä ortodoksiseen että katoliseen kirkkoon kuuluu oleellisena osana mystiikka eli taikausko. Se, joka syntyy katoliseen kirkkoon kuuluvana, joutuu jo lapsena voimakkaan opetuksen alaiseksi, jossa tätä mystiikkaa painotetaan. Ja ne, jotka siirtyvät vanhempina katoliseen kirkkoon, ovat jo ennestään taipuvaisia mystiikkaan ja taikauskoon. Pyhäinjäännökset ovat katolilaisille hyvin tärkeitä.Niitä kunnioitetaan ja palvotaan. Kenties joku ei usko, mutta näyttelee uskovansa. Usko ja valhe käyvät tässäkin käsi kädessä. Keskiajalla pyhäinjäännöksiä tehtailtiin ja tämä oli hyvin tuottoisaa toimintaa. Rooman kirkko on aina osannut tehdä rahaa. Ja tietämätön kansa maksaa tyhjästä.
  Jeesus vertasi ulkokultaista miestä hautaan, joka oli päältä kaunis, mutta sisällä täynnä kuolleiden luita ja muuta saastaa. Tällaisia luita ja muuta saastaa katolinen kirkko kumartaa ja kunnioittaa.

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Tuolta se kyllä näyttää ainakin entisen luterilaisen ja nykyisen kirkosta eronneen mielestä. Luther yritti hiukan pyyhkiä pölyjä tuosta katolisesta opista, mutta nyt taas meidänkin luterilainen kirkkomme kumartelee paavia ja katollista hämäräperäistä opetusta. Itse tunnen yhden katolisen ihmisen, joka on saanut tuollaisen katolisen kotikasvatuksen, mutta hänellä on järki pysynyt tallella mystisen hölynpölyn keskellä, vaikka katolisuudestaan ei luovukaan. Masentavimpia ovat nämä kännynnäiset, jotka nielaisevat nikottelematta koko katolisen paketin pyhäinjäännöksineen kaikkineen.

 3. Karjalaispoika sanoo:

  Käyn aika harvoin kirkossa 2-3 kertaa vuodessa mutta olen huomannut että kaikenlaisia ”uusia temppuiluja” on tullut meidän Luterilaisen kirkkomme Jumalanpalvelukseen.Täällä Tukholmassakin viimeeksi Itsenäisyyspäivänä.Luulevatko papit että siten saadaan ihmiset pysymään kirkossa ja maksamaan verot jotenkin pyritään vähän katoliseen tyyliin takaisin.??????

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Saman huomion voi tehdä täälläkin. Ihan selviltä mainostempuilta nämä katoilisen kirkon jouluseimien rakentelut ja muut katoliset lainat vaikuttavat. Ilmeisesti ihmiset kaipaavat katolista mystiikkaa ja suoranaista sumutusta.

 4. Turkulaine sanoo:

  Vielä reliikeistä. Ihmisen mielikuvituksella ei ole rajaa, kun se suunnittelee mistä kaikesta voi tehdä pyhäinjäännöksen eli reliikin. Ranskassa on muistaakseni 18 kirkkoa, joissa on Jeesuksen esinahka Ja kaikki tietenkin aitoja.Sopii hyvin ranskalaiselle kulttuurille. Venäjällä sen sijaan on monessa kirkossa naula Jeesuksen rististä. Niin oli siinäkin kirkossa, jossa ne pussyriotin tytöt tanssivat. Kenties se oli rangaistusta lisäävä seikka. Turun tuomiokirkossa oli ja on vieläkin paljon reliikkejä. 1920-luvulla niitä alettiin etsiä ja luetteloida. Piispa Hemmingin reliikkiarkku on täynnä näitä jäännöksiä. Hemming kuoli 1366 ja levättyään haudassa 148 vuotta hänen luunsa siirrettiin varta vasten tehtyyn arkkuun. Ja paljon, paljon muuta. Kun arkku avattiin 1920-luvun lopussa, niin sieeltä löytyi mm. Vapahtajan reliikki, jota ei avattu, mutta tiedetään, että se sisältää kiviä. Löytyi Henrikin luu, joka nyt on Helsingin katolisessa kirkossa. Ja edelleen pyhien Margaretan, Benedictan, Panecraliuksen, Gertrudin ja viattomien lasten reliikit. Ja lisäksi 6 tuntematonta reliikkiä. Se reliikkiarkku on tehty muuten Ruissalon tammesta ja tekijä oli ”Liedon Mestari”.
  Uppsalan tuomiokirkossa on myös reliikkiarkku. Se on pyhän Erikin ja taitaa olla peräti kullasta..
  Se on Finstan kuorissa, jonne on haudattu myös Pyhän Birgitan vanhemmat. Muutama vuosi sitten sinne kuoriin tuotiin myös Pyhän Birgitan reliikki, pala hänen lantioluustaan. Ihmettelen sitä, sillä kirkkohan on luterilainen.

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Kiitos upeasta kommentista. Ei voi muuta kuin ihmetellä tätä katolisen kirkon intoa pyhyyden todistamiseen. Ilmeisesti nykyajan ihmisetkin uskovat noihin luun- tai esinahankappaleisiin. Onneksi nykyään voi riemu rinnoin olla uskomatta – voi silti olla ihan hyvä ihminen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s