Paavinkirkon pedofiiliperintöä

arkkipiispa mäkinen 008TS 7.2.2014

*

Ensin pappi on välikädessä: hän kuulee syntejään tunnustavalta ihmiseltä, että tämä on tehnyt pahan rikoksen.
Sitten välikädestä ei pääse: pappi ei voi kertoa viranomaisille tekijää tai teon suunnittelijaa.

Tavallinen syntisäkki ihmettelee, miksei voi. Miksi papin pitää olla enemmän huolissaan rikollisen kohtalosta kuin rikoksesta kärsineen kohtalosta? Miksi papin on esimerkiksi suojeltava tällä vaikenemisellaan  pedofiilia, ei suinkaan suojeltava lasta?

Arkkipiispa Kari Mäkinen  Turun Sanomien tämänpäiväisen artikkelin mukaan estäisi rikoksen mutta ei paljastaisi rikollista. Miten tämä on käytännössä mahdollista? Uskooko viranomainen tuollaista pappia alkuunkaan – tuskin.  Pappi pitää siis mölyt mahassaan ja rikollinen jatkaa toimintaansa. Kurjimmassa asemassa ovat lapset, joiden kertomaa pappi ei ensin edes usko, sitten kun uskoo, ei voi kuin istua kädet ristissä.

Hiukan homehtunut tämä kirkon ikivanha käytäntö. Papin vaitiolovelvollisuus märitellään kirkkolaissa. Sen mukaan  pappi voi saada rangaistuksen  rippisalaisuuden rikkomisesta. Mutta papille on säädetty kuitenkin ilmoitusvelvollisuus, jos vakavaa rikosta suunnitellaan ja se on estettävissä. Nytkään pappi ei saa kirkkolain mukaan kertoa  uskoutujan henkilöllisyyttä.

Tuohan on yhtä kuin plus miinus nolla. Arkkipiispa Kari Mäkinen on vakaasti kirkkolain kannalla mutta samaan hengenvetoon sanoo, että hän pitää tärkeänä sitä, että rippisalaisuus ei vaaranna lapsen etua. Haloo herra piispa, miten pedofiilin paljastaminen vaarantaisi lapsen etua?

Ettei piispamme nyt kumartelisi paavia, jota on jo käynyt Vatikanissa suutelemassa.
Paavinkirkkohan on kovasti vuosikymmeniä salaillut omassa piirissään pedofiilipappiensa toimintaa. Muutama päivä sitten  katolinen kirkko hyökkäsi rajusti YK:ta vastaan  sen puututtua katolisen kirkon pedofiilisuojeluun ja vaatiessa näille katolisille papeille asianmukaista virasta erottamista.
Katolinen  kirkko  puolustuksekseen syytteli YK:ta uskonnonvapauteen puuttumisesta sekä homoseksuaalisuuden, abortin ja ehkäisyn edistämisestä. Aika erikoinen tuo katolisten käsitys uskonnonvapaudesta, jos ja kun siihen kuuluu pedofiilien suojelu!

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): katolinen kirkko, Luonnonsuojelu, Väkivalta, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

8 vastausta artikkeliin: Paavinkirkon pedofiiliperintöä

 1. Aili Nupponen sanoo:

  Kyllä minustakin rikolliset on rangaistava!!
  Pedofiilia on raskas rikos, jota ei saa katsoa läpi sormien;/
  On ajateltava lasten etua eikä rikollisen parasta!!!

  • Noin minäkin ajattelen ja varmasti suurin osa ihmisistä. Surkea, jos papisto ajattelee samoin kuin paavi pappeineen ja pippeineen. Ja aika uskomatonta tuo paavinkirkon suhtautuminen homoseksuaalisuuteen, aborttiin ja ehkäisyyn. Kaiken huppuna tämä pedofiilipappien suojelu!

 2. Karjalainen sanoo:

  Muistatteko Kauko Voitto Kanervon,ja monet muut Papit ja Saarnaajat, jotka ovat käyttäneet nuoria ja lapsia hyväkseen.

  • En nyt kyllä juuri noita muista, mutta jatkuvastihan näitä suomalaisia pedofiilejäkin ilmestyy. kirkollisissa piireissä etenkin. Kovasti uskonveljet ja sisäret näitä rikollisia suojelevat paavinkirkon tapaan.

 3. Karjalainen sanoo:

  Kanervo (Pappi) naimisissa,saattoi 16v rippilapsensa raskaaksi,oli myös lähetyssaarnaajana aikoinaan Afrikassa,lähetettiin kotiin kun oli kiinnostunut muustakin kuin lähetystyöstä.+Lestadiolaiset pedofiilit.Kyllä niitä suomessa riittää.

  • Ja näitä sitten kirkonmiehet meilläkin ovat valmiita suojelemaan – lapsista viis!

   Turun Sanomien pääkirjoituksessa tänään 8.1. ihmetellään arkkipiispan argumentointia hänen puolustellessaan kirkon käytäntöjä. ”Perustelut ovat erikoinen sekoistus teologista, sielunhoidollista ja kenties myös kirkkopoliittista pohdintaa. Onhan väärinkäytöksiä paljastunut viime vuosina erityisesti kirkon sisällä toimivissa liikkeissä, joiden ääntä arkkipiispalla ei ole varaa varmaankaan jättää kuuntelematta.”

   ”Lasten seksuaalinen hyväksikäyttöhän on mitä vastenmielisin rikos, joka jättää uhriin syvät jäljet. Se on myös Suomen rikoslalaissa ankarasti sanktioitu.

   Vähintä mitä dogmeissaan jäykkä kirkko voisi tehdä rippisalaisuuden avaamiseksi, on sallia papeille lastensuojeluilmoituksen tekeminen.”

 4. Turkulaine sanoo:

  Arkkipiispa Mäkinen haluaisi estää rikoksen, mutta ei haluaisi paljastaa tekijää. Hän puoöustaa rippisalaisuutta. Turun Sanomien pääkirjoituksessa kummastellaan arkkipiispan kantaa, joka on sekava eikä loppujen lopuksi tuo piispan kantaa selvästi esiin. Rippisalaisuus on sana, jonka varjolla on tehty ja tehdään edelleenki paljon pahaa. Tunnetuin on tämä pedofilien salailu. Katolinen kirkko on tässä aivan om,aa luokkaansa. Vatikaanin on kohdattava totuus! YK:n lapsen
  oikeuksien komitea vaatii raportissaan Vatikaania pidättämään virastaan kaikki hyväksikäytöstä epäillyt tai siiheh syyllistyneet. Hyväksikäytön uhreja on tuhansittain ympäri maailmaa. Kirkon auktoriteetti antaa puitteet heikompien sortamiselle. Kirkon mielestä sen maine on tärkeämpi kuin lasten oikeudet. Meillä Suomessa uskonnollisissa yhteisöissä tapahtuu samanlaista hyväksikäyttöä esimerkiksi lestadiolaisten yhdyskunnissa ja sitä salataan. Aivan tuore tapaus on ruotsinkielisen metodistikirkon piirissä ilmi tullut tapaus. Siinä kirkon pappi käytti vuosikausia hyväkseen useita nuoria poikia. Tämäkin oli tiedossa, mutta siitä vaiettiin.Pappi kuoli vuonna 2012
  ja nyt vasta siitä on alettu puhumaan.
  Tulee mieleen ajatus,onko pedofilia jossakin tapauksessa kytköksessä uskontoon. Komisario Palmu-filmissä ”Kuka murhasi rouva Skrofin” on myös pappi ja hän oli pedofili.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s