Tiistaipakina: Pai, pai paitaressu armeijamme

armejan paidat 001TS 11.2.

*
Puolustusministerimme herra Carl Christoffer Kolumbus heräsi keskellä yötä kännykkänsä soittamaan 30-vuotisen sodan marssiin. Saatuaan rillit silmilleen ministeri hoksasi, että soitto tuli armeijan salaisimmasta johtoyksiköstä.
– Nyt on hätä kädessä, kuului puhelimesta, puolustuskyvyssämme on kammottava aukko!
–  Kaikki siis sekaisin kuin Römmin paita,  puolustusministeri vitsikkäästi lainaili mumminsa vanha sanontaa.
– Paidoista tässä juuri onkin kysymys, jatkoi soittaja ja alkoi kuvailla kriittistä puolustusvajetta.

Puolustusministerille selvisi vähitellen koko katastrofi, joka oli selvästikin Talvivaaran luokkaa  Tosin puolustusministeri tiesi, että armeijan ylin,  keski ja alin porras ei yleensä ollut koskaan tyytyväinen saamiinsa määrärahoihin. Jatkuvasti piti ostaa uutta ja vanhaa panssarivaunua, hornettia ja käsiasetta, lapioita ja kaasunaamareita sekä lennokkeja, joita tosin itsekin olisi halunnut päästä lennättelemään.

Nyt oli kyse vaatetuksesta. Puolella miljoonalla oli ostettu uusia paitoja sotilaitten käyttötarkoituksiin. Nyttemmin oli ilmennyt , että oli ostettu sika säkissä eli tehty kaupat kokonaan viallisista paidoista. Useissa kokeissa oli selvinnyt, että  paitojen vasemman hihan tarra, johon oli tarkoitus tällätä kaikenlaista arvomerkkiä ei toiminutkaan luvattua 10 000 kertaa irrotusta ja kiinnitystä. Kokeissa oli havaittu, että 5000 irrotuksen jälkeen tarra ei enää toiminut. Ja koe oli uusittu sentään tuhansia kertoja!

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): muoti, politiikka, yhteiskunta Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Tiistaipakina: Pai, pai paitaressu armeijamme

 1. Aili Nupponen sanoo:

  Meilä on mualiman paras puolustusminister, hälle hurraa huutoja!!!

 2. Turkulaine sanoo:

  Pai pai paitaressu armeijamme.Surkuhupaisaa tämä isojen poikien leikki. Ja rahaa niihin leikkeihin kyllä riittää. Kahdella sadalla miljoonalla eurolla hankitaan lisää panssariajoneuvoja, joilla sitten leikitään sotaa. Ja lennokkejakin on mukava lennättää. Kun sanotaan, että maata on pulustettava, niin rahaa tulee ja kun sanotaan, että koko maata on puolustetava, niin rahaa tulee aina vaan enemmän. Kyllä puolustusvoimille rahaa riittää. Kukaan ei kuitenkaan sano sitä ketä vastaan me puolustaudumme. Kuka on hyökkääjä. Kaikki ajattelevat, että se on ryssä, se vanha vainooja.Unohdetaan se,että Yhdysvallat on se suurvalta, joka hyökkää maapallon toisella puolella oleviin maihin. Jos joku suurvalta hyökkäisi tänne, niin puolustuksemme kestäisi korkeintaan 30 minuuttia. Siis korkeintaan puolisen tuntia.Hyökkäys olisi kyberhyökkäys, joka tuhoaisi meidän tietojärjestelmämme ja se olisi siinä.
  Mutta ei ryssä hyökkää. Meillä on muistissamme vain se, kun Neuvostoliitto hyökkäsi Suomeen 1939. Unohdamme sen, että se oli seuraus ns Molotov-Ribbentrop sopimuksesta.6.8.1939, jossa Hitler ja Stalin jakoivat Euroopan. Ja siinä Suomi joutui Neuvostoliitolle. Edellisen kerran Suomi annettiin Venäjälle Tilsitissa 9.7.1807 jolloin Napoleon sanoi Aleksanteri I:lle, että ottakaa Suomi.
  Aleksanteri muuten ihmetteli Napoleonin huonoa ranskankielen taitoa. No, se oli loppujen lopuksi Suomelle hyvä, sillä siitäalkoi kehitys itsenäisyyteemme.
  Mutta Ruotsi on hyökännyt useammin Venäjälle ja pahin ja kuuluisin oli kai kuningas Kaarle XII. Hän soti koko hallituskauden jossakin. Euroopassa. Vuonna 1700? hän nousi maihin Narvassa ja löi venäläisten joukot. Hänen armeijansa eteni itäiseen Eurooppaan ja päämääränä oli Moskova. Kenraali talvi oli nytkin venäläisen puolella ja koko retki päättyi 28.6.1710 Poltavassa. Suomi kärsi sodasta sillä täällä oli Isoviha. Ja kun se vihdoin päättyi rauhaan, niin Ruotsin Hattu-puolue tahtoi revanssia ja niin tuli pikkuviha.
  Tukholmassa on Kaarle XII:n patsas. Siinä kuningas on ojentamassa kättään kohti itää. Sinne hyökätään. Pietarissa on tsaari Pietari Suuren ratsastajapatsas, jossa tsaari katsoo länteen. Sieltä hyökkää vihollinen.

  • Kunpa tuo menisi näiden puolustusvoimien ukkojen kalloihin, että varustaudumme me miten tahansa ja millaisilläa lennokeilla tahansa puhumattakaan pitäivtsä tarroista, niin kestämme vain tuon 30 minuuttia! Aina voi jossitella mutta kannattaako näinä vaikeina aikoina uhrata euroakaan puolustusvoimien asehankintoihin tai paidankoristeisiin?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s