Luovia prosesseja kaikille Turun työväenopistossa

IMG_6152Ohjaaja Risto Ala-Kaila on lempeällä kädellä ja iloisella mielellä  luonut laulavien ja tuntevien ihmisten kanssa sydämellisen karaokekabaree-esityksen Kuunsillat.

*
Nykyajan ihminen kaipaa, haaveilee, puurtaa, yrittää ja yrittää ja – palaa loppuun. Jokainen meistä kaipaa sisäistä tutkimusmatkaa, kaipaa voimaa ja rohkeutta ilmaista itsenään, kaipaa kävelyä kuunsillalla. Mutta missäpä toteutat haaveesi?

Tämmöistä itsetutkistelun mahdollisuutta tarjoaa Turun työväenopisto, jossa on kävelty kuunsillalla syksystä asti ohjaajana Risto Ala-Kaila. Mies on vetänyt musiikkiteatteri- ja karaokeryhmää, joka loi kevätnäytteekseen esityksen Kuunsillat. Esitys nähtiin muutama päivä sitten ja ilmeisesti vain tämän ainoan kerran. Harmi.

Ohjaaja Risto Ala-Kaila on tehnyt hienoa työtä, soveltanut luovassa prosessissa jokaisen opiskelijan kokemuksia. Keskeistä on ollut itsetuntemuksen syventäminen, ei suinkaan peräti hienon ja valmiin esityksen luominen. Prosessin aikana jokainen on saanut luoda oman hahmonsa, yhdessä on tehty luovan kirjoituksen harjoituksia, on tehty liikunnallisia harjoitteita, on luotu muotokuvia myös kameran avulla. Jokainen on luonut itselleen uuden minän nimestä, puvustuksesta, puhetavasta ja liikkumisen tavasta lähtien. Omaa ja toisten kurssilaisten henkilöhistoriaa on pohdittu ja käytetty hyväksi. Niin ovat sitten syntyneet Milla Muratit, Ylermi Lempiäiset, Rosalindat, Cruella von Mansikkamäet, Alina Nummilat ja monet muut.

Ohjaaja Risto Ala-Kaila kuvailee lopullista esitystä karaokekabareeksi.
– Luokkaerot ja parinmuodostus ovat olleet johtavia teemojamme, niiden puitteissa olemme tutkineet niin omia kuin yleisiä asenteita, maailmankuvaa ja nykyihmisten käyttäytymistä.
Yksi näytelmän hahmoista, Alina Nummila kertoo: “En halua päästää ketään todellisen minäni lähelle. Odotan ikuista rakkauttani. Olen unelmoiva aikuislapsi, androgyyni, oman tieni kulkija.” Tuommoisiahan me monet olemme, ehkä joillekin käy yhtä hyvin kuin Alinalle: “Sinussa löysin minän.”
Tai sitten olet kuin hahmo nimeltä Suvi-Tuuli Laulajainen: “Minua vaivaa kuuhulluus, kiltteys, uteliaisuus, keskittymiskyvyn puute, kapinointi vanhempia vastaa.” Tai ehkä oletkin Isabella Dupontin kaltainen: “Hän on hivenen lapsellinen, helposti innostuva ja hauska mutta joskus tahtomattaankin koominen. Hän on monta rautaa tulessa. Raha ei ole tärkeintä hänelle, kunhan sitä on riittävästi tarpeellisiin menoihin.”

Kuunsillalla oli hauska tavata, hauska hyräillä mukana vanhoja iskelmiä ja nauttia kruusailemattomasta, syvältä sydämestä tulevasta esityksestä. Juuri tämmöistä luovaa teatteria nykyihmiset kaipaavat niin esiintyjinä kuin katsojina.

IMG_6167Kaikki yhdessä ja yleisökin mukaan!

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Luovia prosesseja kaikille Turun työväenopistossa

  1. Generaattori sanoo:

    Reblogged this on Generaattori's Blog and commented:
    Lue Tuula Nikala-Soihan hieno referaatti esityksestämme ”Kuunsillat” Työväenopistolla!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s