Torstaipakina: Paperin uusi tuleminen

IMG_6311Minkähän viestin Sauli tässä Angelalle lähettää?

*
– Digitaalitekniikka, perkele, tietokoneet ja kännykät ovat pilanneet maailmaa, manaili haudassaan paperi- ja sellumies Hans Gutzeit. Sanomalehdetkin luetaan joltain pieneltä laitteelta, jopa puhelimella.

Hans ei kerta kaikkiaan ymmärtänyt miten kirjojakin voitiin julkaista ilman paperia.
Eihän huusissa käyntikään onnistunut ilman paperi, miten sitten kirjan painaminen ja lukeminen?

– Siitä tulikin mieleeni, että miten nyt sitten maanpäällä käy huussissa takapuolen pyyhkiminen; pyyhitäänkö se siihen digilaitteeseen, aprikoi Hans, ennen saattoi istunnoissa lukea sanomalehteä ja sitten pyyhkäistä siihen ahterinsa.

Samassa siunaamassa alkoi maa täristä ja kuului taivaskanavan taivaallinen tunnussävel. Johtava arkkidiakoni puhalsi vanhanmalliseen pasuunaan uutislähetyksen alkamisen merkiksi ja alkoi paasata:

– Taivaallisessa viisaudessaan ylimmäinen viisastelija on pannut merkille maan matosten toiminasta, että kehitys siellä kulkee mihin milloinkin. Nyt heidän paperituotteestaan on tulossa – ja on jo tullutkin – kilpailija digilaitteille. Eivät pysy enää asiat salassa vaikka kännykkä olisi kiinni, hakkerit tunkeutuvat salaisimpiinkin tiedostoihin. Poliitikot ovat hädissään, tietovuodot yleistyvät, inkontinenssisuojia kuluu valtavasti.
Arkkidiakoni veti henkeä ja jatko:
– Maanpäällisissä piireissä onkin siirrytty taas paperin käyttöön. Tärkeät asiat kirjoitetaan pienille paperilappusille ja käsketään vastaanottajan tuhota paperi heti lukemisen jälkeen. Se käy vastaanottajalta helposti vessassa pyyhkäisemällä lappuseen takapuolensa. Tietoturva on sataprosenttinen. Tärkeät poliittiset päätökset pysyvät piilossa.

Hans Gutzeit nousi haudastaan ja nauroi.
– Täältä tullaan elämä! Vanhat hyvät ajat ja tavat ovat taas täällä! Kanervan Ilkalle viestitänkin heti, että ostaa pienen paperilehtiön ja piirtelee siihen kirkkoveneen kuvia eikä lähettele sillä kännykällään tuhmia viestejä. Tarvitaan vain kirjekyyhkysiä, jotka kuljettavat kirjelappuset perille. Salakuuntelua ei tapahdu, kaikki on rauhallista, kolmatta maailmansotaakaan ei syty, kun Putin luulee tärkeitä vakoiluviestejä tuovien kyyhkysten parvea rauhankyyhkysiksi!

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): Mediamaailma, mynämäki, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Torstaipakina: Paperin uusi tuleminen

  1. Aili Nupponen sanoo:

    Jo vain, hyvin olet olet lukenut ajanmerkkejä, Hymyilevä Tuula:))

  2. Karjalaispoika sanoo:

    Vessapaperi pitäis kieltää, pyyhittäis sammaleeseen,ei tarvitsisi metsiä hakata.

  3. Mutta sitten pitäisi ne salaiset viestit kirjoittaa savitauluihin…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s