Rahan edessä oikeuden miekkakin tylsyy

IMG_6478Kun on oikein paljon rahaa, voi tehdä oikein paljon rahaa. Rahan edessä oikeuden miekkakin tylsyy. Raha tuo valtaa. Rahalla saa ja hevosella pääsee. Näinhän se menee.

Maanantainen TV 1:n MOT-ajankohtaisohjema “Rettigin palatsi arvoitus” itketti, kiukutti ja nauratti: se osoitti oikeaksi sen, että nakkivaras kyllä tuomitaan pykälien mukaan mutta isojen poikien räikeät ja valonarat taloudelliset operaatiot jäävät tuomitsematta, niistä voi luistella ja päästä kuin koira veräjästä.

Kaikkein hirveimpiä rahapesulaitoksia ovat säätiöt. Yksi niistä on turkulainen Matti Koivurinnan säätiö. Ajankohtaisohjelma MOT kertoi säätiön epäselvistä raha-asioista ja sisäisistä risti-riidoista jo viime syksynä, nyt asiat ovat taas esillä. Valtakunnansyyttäjäviraston mukaan säätiön asioita on tutkittava uudemman kerran.

Säätiön rahoja on sijoitettu esimerkiksi monacolaiseen pyramidihuijaukseen ja kirjanpidon ulkopuolelta on paljastunut pankkitilejä ympäri maailmaa. Tavallinen ihminen ei pysy ollenkaan kärryillä näissä monimutkaisissa operaatioissa. Suuri raha hämmentää pienen ja samoin myös suuren ihmisen, jopa lainvalvojat.

Ohjemassa rahaa ei sen sijaan kumartanut säätiön hallituksen jäsen Jussi Pekka Taavitsainen, joka on pistänyt säätiön hämärälle tai paremminkin pimeälle toiminalle kapuloista rattaisiin. Rohkeaa miestä ei ole saatu ängettyä pois säätiön hallituksesta.

Miten mahtaa äijän käydä, saako isoraha tämän turkulaisen tiedemiehen hiljaiseksi vai onko sittenkin mahdollista, että oikeus voittaa. Ehkä väärinkäytöksiä  oiotaan edes sen verran, että tuntuu uskottavalta. Köyhän tässä on tietysti helppo vaatia oikeutta ja kohtuutta kaikessa. Mutta ehkä ei ole helppo ymmärtää oikeudenmukaisuutta sellaisen, joka asuu Rettigin palatsissa keskellä Turkua ja käyskentelee omassa suljetussa puutarhassaan.

Jussi Pekka Taavitsainen lukee ohjelman lopussa Matti Koivurinnasta kirjoitetusta kirjasta miehen ajatuksen. Liikemies toteaa, että vilpillä ja vääryydellä ei tässä maailmassa pitkälle pötkitä!

Niinpä! Matti Koivurintakin istuu ja käyskentelee muurien suojassa.

 

 

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): ihmiset, sano suoraan, televisio, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

8 vastausta artikkeliin: Rahan edessä oikeuden miekkakin tylsyy

 1. Karjalaispoika sanoo:

  Aika olis Säätiön asioita tutkia eihän entinen syyttäjä ”nähnyt” mitään rikollista tapahtuneen,.Ironista oli että Matti Koivurannan säätiötä pitäis suojella Matti Koivurannalta.

 2. Karjalaispoika sanoo:

  Tässä erinäisiä vuosia sitten Matti K palasi ulkomaan matkalta (sattumalta juuri silloin)kun lehtimiehet kertoivat että kaksi Turun kaupungin valtuuston edustajaa oli loikannut Koivurantaan myötämielisemmin suhtautuvaan puolueeseen,”kaksi ?tokaisi Matti K kolmehan niitä piti tulla”
  No eihän mitään ”Turuntautia ole se on panettelua”.

 3. Turkulaine sanoo:

  Pikkuvarkaat istuvat vankilassa, isot ovat vallan kahvassa.. Säätiö on avainsana kun halutaan varastaa, kavaltaa tai kiertää veroja. Ihmettelin sitä, että poliisi lopetti tutkimuksensa. Ei ollut muka syytä epäillä rikosta. Nyt tätä epäilemättä monimutkaista tapausta alkaa uusi tukija selvittämään.
  On hyvä, että televisiossa otetaan esiin tällaisia tapauksia. Julkisuudella on suuri vaikutus.

  • Mutta oletkos huomannut, että esimekiksi Turun Sanomat ei ota mitään kantaa tähän kerrassaa rajuun ajankohtaisohjelmaan. Siellä on nyt varmaankin taas suuri raha tukkeena. Mutta varmasti tästä jotain uutta taas selviää, kun tutkinta alkaa.

 4. Turkulaine sanoo:

  Turun Sanomat on hiljaa tästä asiasta. Lehteä johtaa Ketosen suku ja välit Koivurinnan sukuun ovat ilmeisen hyvät.. Suuri raha tukkii suut. Näin on ja on aina ollut. On mielenkiintoista seurata miten tämä prosessi etenee. Se on varma, että aikaa siinä kuluu ja rahaa palaa.
  Muuten, Ilkka Kanerva pääsi löysästä hirrestä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s