Pirkko Jalovaaran ihmeet ovat kertakäyttökamaa

IMG_6508

Ihmeparantaja Pirkko Jalovaaraan liitettävistä ihmeistä ihmeellisin on eittämättä se, että nainen saa jatkuvasti tehdä näitä “ihmetöitään”. Hän ei ota vastuuta tekosistaan vaan puolustelee epäonnistunutta parannusihmettään sillä, ettei hänellä ole lääketieteellistä koulutusta. Onko tässä nyt mitään järkeä?

Ilmeisesti rahaa huuhaalla käärivillä silmänkääntäjillä ei tarvitsekaan olla mitään koulutusta. Rasputikin oli yksinkertainen munkki, hyvin suosittu rahantunteva parantaja.

Ilta-Sanomissa (30.4.) kerrotaan, kuinka Pirkko Jalovaara jossain rukouskokouksessaan “paransi” jalkavammoista kärsineen, joka sen verran Jalovaaran rukouksista oli säikähtänyt, että pystyi ilman kainalosauvoja kävelemään kirkon ovesta ulos. Heti ulkona kainalosauvat piti ottaa käyttöön. Vammat pahenivat ja nainen joutui pyörätuoliin. Myös naisen tyttärellä oli urheiluvamma, jonka parantumisen puolesta Jalovaaran rukoili.

Rukousillan jälkeen tyttären jalasta löydettiin rasitusmurtuma ja nivelsiteiden repeämä. Äidin jalan särky paheni ja levisi myös terveeseen jalkaan ja nainen joutui pyörätuoliin.

Järkyttävää on se, että uskolla parantaja Pirkko Jalovaara ei ota minkäänlaista vastuuta omasta toiminnastaan. Suomessa on puitu oikeudessa valelääkäritapauksia ja asianomaiset ovat saaneet lain määräämiä tuomioita. Näin varjellaan potilaita ja vaalitaan lääketieteen mainetta. Mutta ilmeisesti ilman mitään koulutusta voi ruveta parantelemaan kuka tahansa yksinkertaisen uskon avulla. Eikö näissäkin “ihmeparantumisissa” ole kyse petoksesta, samanlaisesta kuin valelääkärinä esiintyminen?

Vaan eipä taida kukaan henkimaailman huijari joutua koskaan vastaamaan tekosistaan. Jopa kirkko, ainakin katolinen kirkko, uskoo ihmeparantumisiin ja kaikenlaisiin ihmekaluin. Nyt kaksi kuollutta paavia on jo julistettu täysin ammattitaitoisiksi ihmeparantajiksi ja samalla pyhimyksiksi.

Siihen jononjatkoksi nyt vaan pyhimykseksi julistamista odottamaan Pirkko Jalovaara!

 

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): kirkko, sano suoraan Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

10 vastausta artikkeliin: Pirkko Jalovaaran ihmeet ovat kertakäyttökamaa

 1. Aili Nupponen sanoo:

  No niinpä!! Ei saa olla totta että parantajasta käy kuka hyvänsä!! Joku potilasturvallisuus täytyy olla, pitää olla laki, että se estää huijareita tekemästä ’parannustöitään’…

  Hyvää Valpuria ja sen aattoa sinulle Tuula ♥♥

  • Tämä Jalovaarahan on aivan samalainen valelääkäri kuin se, joka äskettäin tuomittiin kiven sisään. Ilmeisesti pyörittää melkoista hyvin tuotoista bisnestä. Ja monet kirkot päästävät naisen tiloihinsa.

   Hyvää Vappua!

 2. Zepa sanoo:

  Tyhmyys on loppumaton luonnonvara. Niin kauan kuin riittää asiakkaita, riittää myös huijariparantajia.

  • Näinhän tietysti on, mutta jonkilaisia rajoja kyllä noille henkiparantajillekin pitäisi laittaa. Ainakin toimintaa pitäisi tutkia perusteellisesti ja valvoa toimintaa. Ihminenhän voi kuolla, jos alkaa uskoa esimerkiksi, että lääkärin määräämat lääkkeet ovat saatanasta ja jättää ne ottamatta. Ja kuinka helposti tuommoinen lotsijatäti voi huijata sairaalta suuriakin summia. Lisäksi pappeilla pitäisi olla sen verran tervettä järkeä, etteivät ainakaan seurakunnan tiloja antaisi näiden ihmeparantajien käyttöön.

 3. Turkulaine sanoo:

  Ihminen on luonnostaan taikauskoinen. Kaikkina aikoina se on luonut jumalia, joita pitää palvella jka uhrata. Kun jumala on lepytetty, niin häneltä voi pyytää mitä tahansa ja koska sairauksia oli paljomn, niin yleinen pyyntö oli saada terveys takaisin. Ja aina on ollut huijareita. Tähän Pirkko Jalovaaran toimintaan on viranomaisten ilmeisesti vaikea puuttua. Toivottavasti seurakuntien kirkkoherrat eivät antaisi tilojaan hänen käyttöönsä. Ja sitten tämä katolisen kirkon toiminta. Sen oppi on mitä suurimmassa määrin synkretismiä. Nyt kirkko julisti kaksi paavia pyhimyksiksi. Nämä
  paavit olivat ilmestyneet 20-30-vuotiaille naisille unessa ja kertoneet parantavansa heidät. Yhdellä oli pääkipuja, yhdellä vatsasairaus ja kolmannella parkinsonin tauri. Kaksi naisista oli nunnia. Nämä naiset ilmeisesti uneksivat miehistä eikä heille kelvannut kuka tahansa, vaan se kaikkein ylevin mies eli heille paavi. Tiede kumoaa tällaiset ihmeparannukset. Parinsonin tautia ei voi parantaa, kaikki lääkärit tietävät sen. Paavi Johannes Paavali II muuten kuoli itse parkionsonin tautiin. Joku voi kysyä miksi hän ei parantanut itseään. No, eihän voinut parantaa itseään, koska ei ollut vielä kuollut. Voi pyhä yksinkertaisuus!

  • Eihän tälle uskonhulluudelle voi kun nauraa. Mutta sitäkään ei oikein halua tehdä, kun on sentään ihmisten elävästä lihasta ja verestää ja siis elämästä kyse.
   Pirkko Jalovaaralla on nyt kovat kilpailijat näissä kuollessa pyhimyksiksi julistetuissa paaveissa.

 4. Paulina sanoo:

  Jopa oli juttu.. :( Minusta tuollainen parantajan rooliin heittäytyminen on vaarallista. Lisäksi siinä on suuri uhka kehittyä ylpeäksi – kuvitella omaavansa vaikka mitä ”voimia”! Ymmärtäähän sen toki, tuon ihmisen halun parantua, mutta elämässä vain on joskus sellaista kärsimystä, jolle ei lääketiede – saati ihmeparantajat – voi mitään. Näin on aina ollut.

  • Mutta rahaa tulee, ainakin Jalovaara on onnistunut itsensä parantamissa köyhyyden kirouksesta. Vuositulot ovat satoja tuhansia. Jotenkin tekee pahaa se, että nuo rahamäärät on hankittu sairaiden ihmisten kustannuksella.

 5. Turkulaine sanoo:

  Näistä ihmeparantajista tuli mieleeni se kaikkein kuuluisin eli Grigori Rasputin. Hänellähän oli ihmeparantajan maine jo ennen saapumistaan vuonna 1907 Pietariin. Pietarissa hienostonaiset hurmaantuivat hänen karkeaan kielenkäyttöön ja huolimattomaan vaatetukseen. Nämä ominaisuudet vaan lisäsivät näiden hienoa, mutta tyhjänpäiväistä elämää viettävien naisten seksuaalista halukkuutta. Ja Rasputin osasi tämän viihdyttämisen taidon. Ja itse tsaaritarkin innostui ja uskoi todella Rasputinin voivan parantaa hänen poikansa Aleksein taudin. Okkultismi oli hovissa muuten hyvin suosittua ja siihen uskottiin.
  Mutta huonosti kävi Rasputinin. Kuolema korjasi hänet 1916 ja pian sen jälkeen koko keisariperhe
  koki kovan kohtalon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s