Sokeria vanhustyöhön!

IMG_6728
Kyllä sokeri sulaa vanhankin suussa. Muisti tosin saattaa hiukan pätkiä. Mutta nauru on herkässä, iloiseksi tulee niin vähästä: hyvästä kahvista ja kääretortusta. Tietokilpailuunkin voi ottaa riemurinnoin osaa, kun saa valita kahdesta vaihtoehdosta. Virsiäkin veisataan vain yksi.  Jos joku nukahtaa, antaa nukkua, uusi tulija otetaan iloisesti vastaan.
Joka tiistai kokoontuu Mynämäen seurakuntakodissa   vanhuksille tarkoitettu kerho eli Aamuklubi. Vetäjinä ovat mynämäkeläisille tuttu diakoniatyöntekijä Sanna Jalonen ja  uutena tuttavuutena kuntalaisten terveydestä huolehtimaan suunnitellusta  Akselista päivätoiminnanohjaaja Marjut Nummi.

Vanhuksille ei paljon toimintaa löydy missään kunnassa,  ja niinpä tämä aamukerho onkin virkistävä ja hieno keksintö Mynämäessä. Kahvilla aloitetaan ja sitten jatketaan keskustellen ja hiukan treenataan muistia.  Joku ei oikein muista miten sokeriottimia käytetään mutta hällä väliä, mitä noista vanhoista kaluista näin tietokoneaikana!

Nuorille vetäjänaisille täydet pisteet: vanhukset nauravat ja rentoutuvat. Nyt Akselillekin ropisee piste poikineen tämän vanhuskerhon myötä.
IMG_6713Sannan ja Marjutin hyväntuulisuus tarttuu!

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, luterilainen kirkko, mynämäki, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

8 vastausta artikkeliin: Sokeria vanhustyöhön!

 1. aimarii sanoo:

  Tämä on hienoa työtä. Otettaisinpa muuallakin opiksi.

 2. EmmaSofia sanoo:

  Mukava arttikeli. Hyvä että kiität nuoria naisia siitä hyvästä työstä jotka he ovat alkanut.

 3. Turkulaine sanoo:

  Hyvä kirjoitus hyvästä asiasta. Tällainen tilaisuus, jossa vanhuksety tapaavat toisiaan ja saavat jutella niitä näitä kahvikupposen äärellä, on monelle varmaankin viikon kohokohta. Se virkistää ja antaa väsyneelle vanhukselle uusia voimia.

 4. Aili Nupponen sanoo:

  Hienoa työtä siellä Mynämäellä tehdään, kiitos sen tekijöille;))
  Leppoisaa viikonjatkoa ja Helatorstaita sinulle, Tuula! ♥♥

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s