Kuningasajatuksia

IMG_6787-001IS 13.6.2014

Kokoomus mainosti itseään tässä takavuosina työväenpuolueena.  Nyt ylletään puolueessa vieläkin uskomattomampaan: kokoomuksen puolukokoukselle on tehty aloite Suomen muuttamisesta kuningaskunnaksi.
Näin tyhmiä voivat olla siis kokoomuslaiset.

Hessenin prinssi Friedrich Karlkin, josta Suomen itsenäistymisen aikoihin piti tuleman Suomen kuningas, pyörii haudassaan ja on kuolla nauruun, jos ei jo olisi kuollut. Mutta kokoomuslaiset ovat tunnetusti innovatiivisia, niin että nauru tyrehtyköön! Uskottavuutta asialle saisi lisää, jos kokoomuslaiset hoksaisivat tilata Himasen Pekalta asiaa analyyttisesti valottava tulevaisuusraportin.

Naisihmiset ainakin puoltavat kuningasajatusta. Voisihan televisiosta seurata oikein kuninkaallisia itsenäisyystanssiaisia, olisi hurmaavia kuningashäitä ja ristiäisiä. Ja miehetkin innostuisivat: naapurimaan tavoin Suomessakin kuka tahansa kuntosalimies voisi naida prinsessan ja saada puoli valtakuntaa. Venäläisiä ei tietenkään tässä suhteessa killattasi, koska puoli valtakuntaa on venäläisessä mittapuussa liian vähän, eikä suomalaiset kunnon sotasankarit pääsisi tekemään idän karhua vastaan taistellen rautaristein palkittavia  urotöitä.

Kuninkaan valinta tuottaisi tietysti pientä sanasotaa ja siksi varmaa olisi viisasta lämmittää vanhat traditiot kuten vatustajien kyyditykset niin kauaksi kuin pippuri kasvaa, ja  muukin reipas IKL-henkinen meininki pääsisi kunniaan. “Rauha on raukkojen rehentelyä”, huudettaisiin kaikki yhdestä suusta, koska nato ja ehkä lankokin olisi turvanamme.

Pientä päänvaivaa tuottaisi ensimmäisen kuninkaan hankkiminen. Hyvä siemenpuu sen pitäisi kumminkin olla. Ilkka Kanerva tulee monelle varmaan mieleen mutta hän saakoon pelkän sukkahousuritarin arvonimen.

Nyt ei kyllä tule mieleen yhtään kelvollista. Hyvät miehet ovat kerta kaikkiaan lopussa. Ja hyvä niin: maatkoon rauhassa! Tuli kyllä mieleen yksi: joulupukki.

Maassa rauha ja ihmisillä hyvä tahto!
– Hoh-hoh-hoo!

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): Itsenäisyys, Linnan juhlat, politiikka, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Kuningasajatuksia

 1. EmmaSofia sanoo:

  Hyvin ja hauskasti kirjoittetu huonosta asiasta. Ruotsin Moderaterna kutsuivat myös itsäsä työväkipuoleksi ja sai voiton 8 vuottaa sitten, Suomen kokomus ehkä yrittää tehdä samoin. En tiedä mitä sitten tulee seuravaksi. Toivottavasti on kohta Kokomuksen suosioaikaa ohi.

  • Kyllä täällä Suomessa on sen verran pikkuporvareita, että kokoomuslaisi riittää.

   • EmmaSofia sanoo:

    En tiedä, ymmärränkö vastaustasi. Onko niin että tuo puolen kokous on melkein aina samaa huolimatta sen miten treendit vaihtuvat ja mitä puolejohtajat sanoivat.

   • Kokoomus on ruotsiksi samlingspartiet, teillä Ruotsissa samanlainen puolue lienee tämä moderaterna. Sosiaalidemokratit (sosialdemokraterna) edustavat ihan oikeasti työväestöä ja omalla työllään eläviä.

 2. Hirlii sanoo:

  Apinoiden Kuningaskunta!

  Se sopii aika monelle kokoomuksen kannattajalle. Alex on fantasitinen apinoiden kuningas. Osaa painella etusormella aakkosia näppiksessä ja twiitata. Fantsua. Ja osaa jopa pyörällä ajaa, kypärä päässä. Säärikarvat hän kuulema ajaa, ja oli siitä vittuilut Kepun Sipilälle joka ilmoitti, että hän aikoo pitää säärikarvansa. Karvainen mies on kyllä aika paljon aidompi asia. Kun tarkemmin ajattelee.

  Sitten kun kasvaa ihmiseksi ja ihmisenä, sitten vasta voi alkaa miettiä ja ratkoa niitä isompia kysymyksiä. Mutta Kokoomuksella on jo ihan oman kuningaskuntansa, muutta se ei kuulu ihmiskuntaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s