Taas posti kulkee ja Kusti polkee!

IMG_7348

Järki voitti Itellassa ideoivilla organisaatiokaaviomiehillä. Samoilla linjoilla olivat jo entisetkin aasit, joista mallia varmaan on otettu:  järki voitti kuten entisellä aasilla, sanotaan sanalaskussa. Nyt meillä on taas ihan oikea Posti, ei mikään kummallinen Itella.

Itellan organisaatiouudistajanerot järjestelevät uutta Posti myös uudella tavalla: kaikki kevytposti lajitellaan Helsingissä. No, nyt joulukortti Turusta Mynämäelle kiidätetään lajiteltavaksi Helsinkiin ja sitten kiidätetään Helsingistä takaisin Turkuun ja  lopuksi Mynämäelle, mikäli tietysti ei ole tässä hötäkässä kokonaan kadonnut.

Aamun (14.8.) TS kirjoittaa asiasta pääkirjoituksessaan:
“Ainakin yksi kotkotus vähemmän, tuumivat monet kuultuaan, että Itella muuttaa nimensä takaisin Postiksi. Nyt arvuutellaan, koska Destia suomennetaan. Sen omista kuitenkin nykyään Ahlström Capital, joten paluuta Tieliikelaitokseen ei ole. Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskusta kutsuttakoon vastakin nasevasti vaikkakin ulkomaisesti Fimeaksi.”

Hyvä pojat! Töitä riittää Postia kehiteltäessä. Mynämäellä on muuten valmiiksi viitoitettuna vanha postitie, jota myöten posti kätevästi kulki hevospelillä.

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): mynämäki, sano suoraan, yhteiskunta Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Taas posti kulkee ja Kusti polkee!

 1. Aili Nupponen sanoo:

  Kappas, jokohan uskoivat, ei nimi vaihtaen parane;/
  Posti-sana tunnetaan melkein missä tahansa;)

 2. Turkulaine sanoo:

  Kyllä posti on posti ja sillä siisti. Olen aina kummeksinut tätä hullua sanaa IItella. Muistan sen kun nimi vaihdettiin, että sen takana oli joku henkilö, mutta en muista hänen nimeään. Tarkoitus oli kai uudistaa koko järjestelmä, mutta ajan mittaan huomattiin, että uuden nimen köyttöönotto oli päin honkia. Posti on posti eikä sitä nimeä olisi pitänyt vaihtaa. Muuten, vanha postitie Turkuun meni Mynämäen läpi ja silloinen Mynämäen kirkkoherra Antti Litzelius pääsi sitä vähän penkomaan ja kirjoitti ”tuoreet” uutiset ensimmäiseen suomenkieliseen sanomalehteen ”Suomenkieliset tieto sanomat”.. Eniten siteerattu uutinen kuului näin: Ruomista kerrotaan, että paavi on hyvin sairas.
  Selvitin muuten ureliaisuuttani tämän uutisen todenperäisyyden ja selvisi paavin parantuneen ja eläneen vielä 10 vuotta.

 3. Olen täysin samaa mieltä kanssasi. Ja uskon suurimman osan kansalaisista olevan myös samaa mieltä. Ilmeisesti kansalaismurinat ovat tehneet tehtävänsä ja vanha nimi nousee kunniaan.

  Kiitos noista tiedoista siitä vanhasta postitiestä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s