Yahya Hassan: ”Olen vitun vihainen vanhempieni sukupolvelle”

IMG_7431

Tanskassa asuva 19-vuotias runoilijaYahya  Hassan on saanut kokea varsinaisen kulttuurikasvatuksen, Koraanilla kasvattamisen  metodin: isä kasvatti oman uskontonsa ja kulttuurinsa mukaisesti poikansa lyömällä nyrkillä ja Koraanin riveillä.

Hassanin Tanskassa kirjoittamaa runokirjaa, jossa mies kiroaa saamaansa koraanikulttuurikasvatusta, on myyty yli 100 000 kappaletta. Nyt runoilja on jatkuvassa turvamiesten vartioinnissa, koska  esiinnyttyään Tanskan televisioissa  ja kerrottuaan mielipiteensä vanhempiensa uskonnosta islamista ja isänsä kasvatusmetodeista sai 27 tappouhkausta. Parhaillaan hän on Suomen-vierailulla.

Hassan syyttää vanhempiaan tekopyhyydestä. Hän kertoo (HS 23.8.) haastattelussa  halveksivansa sitä, kuinka vanhemmat tulivat Tanskaan parikymppisinä, unohtivat juurensa ja rellestivät mielensä mukaan, pahoinpitelivät lapsiaan ja menivät sitten moskeijaan rukoilemaan.
Hassanin mielestä hänen isänsä hakkasi hänestä häirikön ja nuorisorikollisen. 13-vuotiaana poika otettiin huosstaan. Siitä seurasi laitoskierre. Hassan  diilasi huumeita ja ryösti ihmisiä kadulla.

Noilta ajoilta on muistuma:

LYÖN TYTTÖÄ PÄÄHÄN/HÄN PITÄÄ EDELLEEN KIINNI LAUKUSTA/POTKU MAHAAN/POLVESTA PÄÄHÄN

Kotoa on muistuma:

VIISI LASTA RIVISSÄ JA ISÄ MAILA KÄDESSÄ/
JA ISÄN PELKO/ SE HELVETIN PELKO OLI KUIN TOTEEMIPAALU PERSREÄSSÄNI

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): runoilijat, Uncategorized, Väkivalta, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Yahya Hassan: ”Olen vitun vihainen vanhempieni sukupolvelle”

  1. Pekka Railamaa sanoo:

    Olen Pekka Railamaa, muusikko. Kävellyt monia portaita ylös ja alas oppinut sen, miten paljon alistuneisuutta aikaan saadaan luottamalla vahvuuden, vanhemmuuden, väkivallan, – voimaan. Ja toimiihan se – se on nähty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s