MIETISKELIJÄ: Syrizan menestys harmittaa oikeistoa, jopa pelottaa

IMG_7295

Varsinainen ilonpilaaja on HS:n ulkomaantoimittaja Heikki Aittokoski, joka aamun lehdessä (29.1.) Merkintöjä – palstalla nurisee Kreikan vaalinen tuloksesta. Mies hinkkaa Syriza-puolueen mahtavaa voittopokaalia naarmuille oikein santapaperilla.  Epätoivoisesti.

Niin vasemmistolainen Syriza kuin oikeistolainen Itsenäiset kreikkalaiset -puolue, saavat kuulla kunniansa siitä, että “ovat koko 2010-luvun  johdonmukaisesti  käyttäneet natsi-Saksan synkkää muistoa politiikkansa käyttövoimana“.  Ajatellaanpas nyt toisenkin kerran: Tuntuu jotenkin pelottavalta, että nuo natsi-Saksan tekemät rikokset ihmiskuntaa vastaan pitäisi unohtaa!

Kreikkalaiset saivat toisen maailmasodan aikana tuntea  natsi-Saksan tuhovoiman myös omassa maassaan mitä raaimmalla tavalla, tuskin koskaan he unohtavat saksalaismiehityksen aikoja.  Ja epäilyksiä kreikkalaisissa taatusti herättää se, että  Saksa on nyt ohjaamassa EU-politiikkaa: tuhon tiellä ollaan, sen nyt näkee sokea kepilläänkin! Ja jos Kreikka on pyytänyt Saksaa maksamaan sotakorvauksia Kreikan tuhoamisesta, niin  samoinhan ovat tehneet suomalaisetkin pyytäessään saksalaisilta korvauksia Lapin polttamisesta.

Aittokoski tukistaa Kreikan uuden hallituksen jäsentä Panos Kammenosta mm. siitä, että hän kirjoitti vuonna 2013: “Saksa aikoo alistaa Euroopan orjuuteen, mihin se ei kyennyt ensimmäisessä eikä toisessa maailmansodassa.”  Mutta tottahan mies puhuu:  kuka tahansa voi omin silmin ja kukkaroin todeta, että Saksahan tätä EU:ta johtaa ja määrää kaapin paikan, hätää Kärsimässä ovat Espanjat, Portugalit, Italiat….

Kreikalla on vuosikymmenten takaiset hyvät suhteet Venäjään. Yhtenä yhdistävänä tekijänä ortodoksinen uskonto. Tosin aikojen kuluessa nuoleskelijoiksi ovat tulleet myös kommunismia kannattavat. Nykyään varmastikin taas yhteinen uskonto yhdistää  ja ehkä Venäjää helposti nuoleskelevat myös ne, jota luulevat Venäjän olevan  vieläkin kommunistinen maa…

Tuokin mietityttää, että nyt Venäjän pakotteista EU:ssa keskusteltaessa, Kreikka voi yksin tyrmätä koko ajatuksen, ellei sen vaatimuksia Kreikan velan kohtuullistamiseen oteta vakavasti…

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): sano suoraan. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s