About

Hymyilevä eläkeläinen

Olen mynämäkeläinen eläkeläinen, hiukan työvuosien aikana turhautunut opettaja.

Nyt olen vapaa, voi sanoa asiat halki.

Nyt voin myös  rehellisesti sanoa, että olen oppinut  itse nuorilta paljon, ehkä enemmän oppinut kuin pystynyt opettamaan. Ilahdun ja häkellyn  joka kerta, kun Turussa torilla tai kadulla ensinäkemältä tuiki tuntematon nuori  iloisesti virnistäen hihkaisee: ”Terve ope!”   Yllättäen tunnistankin nuoren aikuisen kasvoista uteliaan yläasteelaisen piirteet. ”Oi sinua nuoruus ja hulluus”, mietin, ”mutta ei tämä vanhuus ja viisauskaan hasumpaa ole!”

Olen suurimman osan työssäoloaikaani toiminut äidinkielen ja historian opettajana lähinnä yläasteella, yläkoulussa, kuten nykyään määritellään, ensin Piikkiössä sitten myöhemmin Vehmaalla. Olen myös kymmenisen vuotta kirjoittanut työkseni juttuja lehteen toimittajana.  Nyt eläkkeellä olen taas alkanut opiskella kaikenlaista: Turun yliopiston luovan kirjoittamisen aineopinnot ovat olleet kannustavia ja virkistäviä – suosittelen kaikille blogia pitäville eläkeläisille!

Olen ylpeä Kalle-pojastani, joka jaksaa kannustaa minua kirjoittamisessa ja opastaa tietokoneen käytössä. Tälle Kallelle olen kirjoittanut opuksen Vanhan Raatihuoneen pönthiittinen. Se on jopa julkaistu ja ilmeisesti jo myyty loppuun Lasten Omassa Kirjakehossa. Kuvittajana kirjassa oli Leena Lumme. Kirjan käsikirjoituksella otin osaa lastenkirjan kirjoituskilpailuun ja olin yllätyksekseni yksi kolmesta palkitusta. Jutun   sankarina on Pikku-Kalle ja tapahtumapaikkana Vanha Rauma.

Huom! Kalevi-aviomiehessänikin on  paljon rakastettavia puolia, kuten keittotaito ja kielikorva.

*

Varsinais-Suomen taidetoimikunnan julkaisemassa Reviiri-antologiassa, joka julkistettiin Turun kirjamessuilla 2011, on mukana lyhyitä novellejani. Antologian on toimittanut kirjailija Kari Levola toimituskuntineen. Antologiaan on valittu 16 kirjoittajaa Varsinas-Suomesta.

Tuula Nikala-Soiha

9 vastausta artikkeliin: About

 1. rh sanoo:

  Hauska blogi. Seilasin tänne sattumalta. Tämä ei jää tähän!

 2. Jukka sanoo:

  Pidän tyylistäsi ihan hirmusti. Ja menen nyt ihan triviaaliosastoon; tämän viestin saa puolestani hävittää heti lukemisen jälkeen. Nimittäin, kun kommentoit toisaalla, ei nimimerkkisi linkity. Minulla oli pitkään sama probleema, ja ratkaisu taisi olla siellä ”Edit profile” -kojelaudassa. Siellä on kohta ”Website”, mihin kannattaa pistää esim. mainion bloginsa osoite. Siis tietenkin vain, jos tahtoo niin tehdä.

  Pysytään koodissa, niin kuin nuoriso nykyään asian ilmaisee!

 3. Joni Heinonen sanoo:

  Terve!

  Tahtoisimme haastatella teitä ajankohtaiseen paikallista aihetta käsittelevään dokumenttiin. Voisitteko ystävällisesti ottaa minuun yhteyttä sähköpostitse joni (at) horgo.net, jotta voin kertoa lisää dokumentistamme ja sopia kanssanne mahdollisesta haastattelusta?

  Kiittäen,

  Joni Heinonen, Mynämäeltä

 4. Nana sanoo:

  Saa toki tulla jutustelemaan sarvista ja muusta! Kesäkuussa olen varmasti paikalla museolla ti-su, toukokuussa vähän vaihtelevammin.

  Tiukkaa asiaa kirjoitat blogissasi.

 5. Iris sanoo:

  Heippa!
  Olen seuraillut blogiasi syksyn ja kesän mittaan, hauskasti kirjoitat ja hyvistä aiheista! Sellaista viestiä olisin nyt sinulle päin laittanut, että jos kerkiät niin tervetuloa tutustumaan avaamaani nettikauppaan. Ajattelin että sinua tuo kiinnostaisi, tarkoituksenani on tukea suomalaista käsityötä ja tehdä töitä sen eteen että saisi näkyvyyttä. Sivustolle on tulossa paljon lisää tuotteita pikkuhiljaa, vasta eilen vietimme avajaisia. Ottaisin mielelläni palautetta vastaan!
  Ystävällisin terveisin, Iris

 6. aila pesonen sanoo:

  Hymyilevä eläkeläinen ,ihan jees juttu,mutta,mutta,miksi aina,morkataan ihmisiä jotka kutovat SUKKIA,mitä pahaa siinä on?.Olen kutonut sukkia,junassa,bussissa,lentokoneessa,uima-altaalla,kotona,enkä kertaakaan kiikkustuolissa.Vieläpä lapasiakin ja pipoja,villapaitoja.Onko se joku rikos.Onkohan tämä jokin vanha klisee,että kaikki eläkeläiset jotka hallitsee neuletyöt on jotenkin jämähtäneitä,saahan olla useampia taitoja,ei tämä tietotekniikka ole ainoa.Kyllä Pietarin katulapsillekin on hyvin kelvannu sukat,lapaset ja jne,vaikka niitä kiikkustuolissa ole kudottu.

  • Sukan kutominen on hieno taito. Varsinkin kantapään tekeminen vaatii kokemusta. Sukkaa voi kutoamissä vaan. Entinen akkakin kusi ja konttas ja kuto sukkaa. Että semmoisiakin eläkeläisiä on!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s