Ihmeparantajan saarnat satoivat omaan laariin. Jalovaara keräsi miljoonan lupaehtojen vastaisesti

IMG_7548

Jos ministerin homma on paskahomma kuten tietämättömyydestä sakotettu Laura Räty on todennut, niin saarnaaminen se vasta paskahommaa onkin. Ministeri voi aina mennä sen taakse, että “minä en ole tehnyt mitään laitonta”, mutta maallikkosaarnaaja ei voi mennä tuonkaan lausunnon taakseni. Tämän on saanut kokea maallikkosaarnaaja Pirkko Jalovaara, jota poliisi nyt epäilee rahankeräysrikoksesta. Siinä saarnaamishommassa tuli tuohta ovista ja ikkunoista, tileille kertyi yli miljoona euroa. Ehkä saarnaushommissa uupuneena  ei tullut kaikkia euroja kiireessä edes laskettua.

No, eihän tässä mitään, ihmeparantaja- saarnaajakin on palkkansa ansainnut, mutta sarvipäinen kiusaaja lienee ollut leikissä mukana, koska keräyslupaehtoja ei ole kovin tarkkaan noudatettu. Tietämättömyyteen on  tietysti tässä kohden armolahjoilla varustetun saarnaajatädin hyvä vedota, sillä Jalovaaran puheet eivät oikein edusta tätä päivää, eikä tiedon määrä oikein yllä peruskoululaisen tasolle. Tutkimusten mukaan vain häviävän pieni osa keräystuotosta on käytetty siihen mitä rahankeräyslupahakemuksessa luki. Siinä luvattiin:  “Suuri osa rahankeräysluvan puitteissa  kerättävistä varoista käytetään aineelliseen auttamiseen kotimaassa ja ulkomailla.”

Poliisi on hakenut Jalovaaraa vastaan turvaamistoimia, ettei tämä voisi käyttää epäillyllä rikoksella hankkimiaan rahoja yksinkertaisesti omaksi hyödykseen  ja miljoona euroa on siis jäädytetty. Näin tehdään rikoshyödyn takaisinsaannin turvaamiseksi.

Poliisihallituksen selvityksen mukaan yhdistys käytti hakemuksessa mainittujen hädänalaisten hyväksi kuitenkin vain murto-osa  tuotosta. Niinpä  Helsingin poliisille tehtiin tutkintapyyntö ja tutkinta aloitettiin elokuun alussa. Poliisi epäilee Jalovaaraa rahankeräysrikoksesta, yli miljoona euroa on hankittu Rukousystävät-yhdistyksen nimissä vuosina 2009-2013. Asian on vanhvstanut tutkintajohtaja Hannu Männikkö. (Ilta-Sanomat 12.9. -14)

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): sano suoraan Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Ihmeparantajan saarnat satoivat omaan laariin. Jalovaara keräsi miljoonan lupaehtojen vastaisesti

 1. Turkulaine sanoo:

  Hyvin moni uskoo ihmeisiin ja ihmeparantumisiin. Tämän tietäen jotkut käyttävät hyväkseen tätä uskoa saadakseen itsellen rahaa. Tämä Pirkko Jalovaara on ilmeisti sellainen. Hän saarnaa ja rukoilee ja hyväuskoinen kansa uskoo. Ja se tärkein tälle ihmeparantajalle on saada rahaa. Rahaa kerätään muka tarkoitukselle auttaa vähävaraisia niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Näin tämä keräääjä valehtelee tietoisesti. Hänellä on tarkoitus rikastua yksinkertaisten ihmisten kustannuksella. Ja kyllä hän rikastuikin. Ei voi muuta kuin todeta että törkeää!! Nyt on Jalovaaran toimsta aloitettu poliisitutkimus ja hänen varojaan on jäädytetty yli miljoona euroa.
  Ihmettelen sitä miten halukkaita monet luterilaiset seurakunnat olivat luovuttamaan tilojaan tälle huiputtajalle. Uskovatko kirkon edustajat, papit ja piispat tällaisen ihmesaarnaajan kykyihin parantaa ihmisiä tuosta vaan. Ensin kaadutaan ja sitten ollankin terveitä. Kirkkokin on vastuussa tästä huiputuksesta, koska se antoi tilojaan tähän toimintaan. Toivottavasti sentään vain tilojaan
  eikä rahojaan.
  Odotan, että Jalovaara saa rikoksetaan rangaistuksen ja rikoksella saadut rahat julistetaan menetetyiksi valtiolle.. Jalovaara tietenkin kiistää kaiken. Näinhän rikolliset aina tekevät.

  • Sitä minäkin ihmettelin, että kuinka yleensä järkevät luterilaiset papitkin olivat niin innokkaita ottamaan Jalovaaran kirkkonsa tiloihin! Olin itse käymässä Naatalin kirkossa järjestetyssä tilaisuudessa viime syksynä. Muuta en ymmärtänyt kuin sen, että loppupuolella ihmiset todellakin kaatuilivat Jalovaaran käsittelyssä. Mutta tuohan on ikivanha kaikenlaisten silmänkääntäjien ja hypnotisoijien konsti. Ihminen kyllä saadaan kaatumaan ja hypnotiositua, mutta mitäs ihmeellistä siinä on? Rasputinhan oli myös tällainen ihmeparantaja aikoinaan. Joku ehkä koki Jalovaaran kösittelyssäkin jonkinliasta parnatumista. Mutta mikäs ihme sekään on, ihminen itse kuvittelee kaikenlaista.

   Vaaralisinta kuitenkin oli mielestäni se, että Jalovaara jossain tilaisuuksissa kielsi ihmisiä uskomasta oikesiin lääkkeisiin ja lääkäreihin. Onhna tuo valla rikollista tuokin sen rahankeruun lisäksi. Sittemmin kai kielsi kaiki puheensa. Kuten nyt ilmeisesti kieltää hulvattoma rahankäyttönsäkin.

 2. Aili Nupponen sanoo:

  Kaikella huijataan, uskollakin!
  Voi hyvät hyssykät://

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s