Kuolleen ja kuopatun Akateemisen Karjala-seuran puusta pudonneet uusuhoojat kuten insinööri Tommi Rautio

Ylioppilaita vannomassa uskollisuudenvalaa Akateemiselle Karjala-seuralle. Huomio kiinnittyy valaa vastaanottavien tyyliteltyihin sotilasvirka-asuihin. - Kuva on nykyään käytössä olevasta historian oppikirjasta Horisontti.

Luin sunnuntain tienoilla jostain lehdenkulmasta, että yltiöisänmaallinen Suur-Suomi-uhoojien perustama  Akateeminen Karjala-seura täyttäisi jos eläisi 90 vuotta. Onneksi ei elä. Tai elää ja elää,  miten sen nyt ottaa: tiukkaa muukalaisvihaa löytyy silloin tällöin nykyäänkin aivan aitoon heil-hitler-meil-kosola-tyyliin kuin suoraan AKS:n riveistä  hurjalla 30-luvulla. Silloin  liikettä piti jo  kotimaisin voimin suitsia.

Samanlaista tiukkaa muukalaisvihaa,  armeijan ja tappoaseiden ihailua tihkuu tuon tuosta ihmisten ilmoille yksittäisten perussuomalaisten puheista ja kirjoituksista. Tunnetuin kouluja käynyt suunsoittaja on  herra Halla-aho tohtorinväitöskirjoineen. Viimeksi  30-lukulaista perussuomalais-ugrilaista  valiokansalaispuhetta saattoi lukea  köyliöläisen kunnanvaltuutetun  Tommi Raution facebook-kannanotosta, kun hän kommentoi viikonvaihteen ampumatapausta, jossa ulkomaalainen pitserianpitäjä ammuttiin.

Uhohenki  on niin kliffaa-hei, ettei se helpolla häviä,  ihminen ei helposti sivisty.  Muutama sata Suur-Suomimiestä kävi jo vuonna 1919 yksityisellä sotaretkellään  rajan takana,  halusivat näet liittää Suomeen suomalaiset heimovelialueet, jotka olivat itsenäisyyden rajanvedossa jääneet Venäjän puolelle. Verissä päin tulivat takaisin. Aatetta ajava  AKS perustettiin 1922. Kotimaisia demokratiaan uskovia toisinajattelijoita sopi kyyditä mutta ei kestitä. Tosi paha juttu, tunteet siinä kuumenivat.

Ylioppilasnuorukaiset tekivät kiihotustyötä käymällä varuskunnissa  puhumassa miehiä sotaisiksi ja yltiöisänmaallisiksi miehiksi, jotka eivät vierasmaalaisia suvaitse. Tapettavat löytyivät silloin itärajan takaa, vaikka omiakin oltiin jo tappamassa  Mäntsälän kapinassa. Sama uhohenki on tunnistettavissa nykyäänkin. Erona vain se, että tapettavat ja potkittavat löytyvät  nykyään aina rajan tältä kotimaan puolelta, omista kansalaisista, joiden esivanhemmat eivät ole tuhansia vuosia sitten hiihtäneet Uralin takaa tänne takamaille.

Sen verran viisautta oli viime vuosisadalla maan johtomiehillä, että kielsivät akateemisilta uhoojilta  kiihotustyön varuskunnissa, sodan jälkeen sodan voittanut osapuoli lopetti koko järjestön.  Ja sen verran tuntuu olevan järkeä nykyisissäkin johtomiehissä, että Tommi Rautio  erotetaan kunnanvaltuustosta ja puolueestaan.

 Kovin on vanhat eväät repussa nykyisillä Suur-Suomi-suomalaismiehillä. Mutta yksikin tuommoinen uhomies on vaaraksi koko demokraattiselle järjestelmälle. Yksikin voi pahimmillaan saada verisiä hirveyksiä aikaan, sen tiedämme kaikki: Norjan jäljet pelottavat.

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eduskunta, EU, ihmissuhteet, mynämäki, politiikka, sano suoraan, Väkivalta, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Kuolleen ja kuopatun Akateemisen Karjala-seuran puusta pudonneet uusuhoojat kuten insinööri Tommi Rautio

 1. Aili Nupponen sanoo:

  Soinin on opittava ’lukemaan lakia’ noille yli-innokkaille kannattajilleen, jotta ne eivät pilaisi koko puolueen mainetta. Mutte miten minusta tuntuu siltä, että ne kannattajat ovat jo sen puolueen maineen pilanneet;//

  Jotain lakia ja järjestystä olisi saatava tähän Suomi-nimiseen maahan…

  • Perussuomalaislla on tosiaankin kovin huono maine, ovat sellaisia jälkijättöisiä Suur-Suomi- faneja ja selviä rasisteja ja fasisteja- Ei Soini näille typeryksille mahda oikeastaan mitään. Puolueesta sentään voisi erottaa. Tällä tavoi ilmaisisi, että puolue on demokratian kannalla ei räkäisen diktatuurin-

 2. Ulkomailta sanoo:

  Eikös UKK:n ollut Akateemisen Karjalaseuran jäsen mutta käänsi takkinsa .Paljon kuulemani mukaan lähti silloin artikkeleita Euroopan lehtiin joissa vaadittiin Vienan ja Aunuksen liittämistä suomeen.Uspeiskaja Katedraalia eräät hurmoshenkiset vaativat purettavaksi jne.No löimme päämme ”Karjalan mäntyyn”.Ei meidän tarvitse Norjan tapahtumiin viitailla kyllä on pyssymiehiä omasta takaa.”Voittanut”osapuoli tarkoittaa kai liittoutuneita.(Neuvostoliittoa).HUom.en ole vasemmistolainen.

  • Se 30-luku on ollut hurjaa aikaa. Nuoria ylioppilaita oli helppo houkutella tuon ajan fasistisen aatteen piiriin. Nuoret tunsivat kai näin olevansa vähän parempia kuin joku rasvanahkainen työläinen. Saksassa se yksi kooho näytti mallia.

   Onhan toki niitä pyssymiehiä omasta takaa, totta.

   Saksahan siinä toisessa maailmansodassa nujerrettiin liitttolaisineen. Ja yksi niistä liittolaisista oli Suomi, vaikka sitäkin yritetää jälkikäteen selitellä, että Suomi kävi erillissotaa Neuvostoiliittoa vastaan. Kävi mitä kävi, mutta takkiin tuli ja sovussa olisi elettävä niin itä- kuin länsinaapureiden kanssa ilman uhoa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s