Terrorismitutkimuksen hyödyt ja haitat

terroristitutkijat 006
Tässä on naureskeltu filosofi Pekka Himasen tulevaisuustutkimukselle, joka maksoi 700 000 euroa. Tavoitteena Suomen kilpailukyvyn parantaminen, uusien työpaikkojen luominen ja hyvinvointivaltion pelastaminen kuten pääministerimme on asian kiteyttänyt. Nyt tuli 500 000 euron lasku terrorismitutkimuksesta, joka ei päässyt edes alkuun. Tutkija vaimoineen ja kavereineen joutui terroristien vangiksi. Hyödyt tutkimuksesta ovat jääneet siis huomattavasti olemattomammiksi kuin Himasella.

Ilma muuta kuka tahansa suomalainen tulee kuskata kotiin mistä tahansa Jumalan selän takaa, jos joutuu kaapatuksi tai muihin ikävyyksiin. Nyt ihmettelen vain sotatieteiden maisteri Atte Kalevan sinisilmäistä tutkimushanketta juuri Jemenissä, johon matkustamista Suomen ulkoministeriökin piti arveluttavana. Kuinka elintärkeä tuommoinen terroristitutkimus siis Suomen tulevaisuudessa menestymisen tai yleensä minkään edistymisen kanalta oikein on?

Lapsellisuuttaanko sotatieteiden maisteri sinne matkusti? Puolustusvoimissakin kielleltiin. Mutta ei kun sinne. Miksi joku lähiyliopisto esimerkiksi Egyptissä ei kelvannut?
“Olisi paljon helpompaa tutkia radikalisoitumista Euroopassa, Egyptissä tai Afganistanissa. Saudi-Arabia ja Jemen ovat hankalampia paikkoja päästä yhteyteen tällaisten piirien kanssa“, sanoo Tampereen yliopiston rauhan. ja konfliktintutkimuksen professori Tuomo Melasuo (TS 11.5.). Hän pitää Kalevan tutkimusaihetta ja -paikkaa lähes mahdottomana tehtävänä siviiliasuiselle nuorelle suomalaiselle.
Kalevan tutkimuksesta ollaan kuulemma erittäin kiinnostuneita Suomen ulkopuolella. Kaleva kuuluu epäviralliseen konfliktien ja terrorismin tutkimusryhmään, joka koostuu eri pulilta Suomea kotoisin olevista tutkijoista. Osa työskentele ulkomailla.

Hyvä tietysti, että mies vaimoineen ja itävaltalaisine ystävineen pelastui. Kukaan ei tiedä maksettiinko lunnaita vai ei ja jos maksettiin kuka maksoi ja mitä? Kuka maksoi yksityislennon Suomeen? Omanin sulttaania epäillään. Miehellä on aina viittansa liepeissä sen verran valuuttaa, että niillä muutaman terrorismin tutkijan pelastaa.

Konfliktintutkija on nyt siis turvallisesti kotona.

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, ihmissuhteet, mynämäki, politiikka, sano suoraan, Väkivalta Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

18 vastausta artikkeliin: Terrorismitutkimuksen hyödyt ja haitat

 1. Aili Nupponen sanoo:

  Ihan tuota samaa asiaa minäkin ihmettelin, miksi terrorismia tutkimaan piti matkata tekemään terrorismipesäkkeeseen? Onni että pelastuivat, mutta tutkimus olisi voinut tulla todella kalliiksi. Ja minusta Atte Kaleva saattaa olla suuressa vaarassa, että terroristien sieppaus uudistuu, ja silloin ei enää pääse elävänä sieltä pois.

  Lapsellista ja sinisilmäistä tuollainen toiminta, terroristien kanssa ei passaa leikkiä..:/

  • Kyllä pitäisi pitää näpit irti näistä terroristitouhuista, Amerikanpojat ovat jo tarpeeksi huushollaneet ympäri maailmaa ja hankkineet itselleen vihollisia, ihmettelevät sitten kun terroristit tekevät omia iskujaan. Ties kenen pussiin tuotakin terroristitutkimusta piti tehdä, mistä mitäkin rahaa tuli.

 2. Zepa sanoo:

  No mut tulipa tutustuttua aiheeseen. Perusteellisesti.

 3. aimarii sanoo:

  Vähän yli meni tämän miehen tutkimukset. Sai perusteellisesti, mitä halusi tai sitten ei oikeasti yhtään mitään. Saattoi hyvin olla, ettei tutkimustyöhön irronnut materiaalia, joku vain sai ja saa hoitaaksen viulut ja pestääkseen likapyykin. Miksipä ei olisi lahjuksia maksettu suomalaisista, kun maksettiin itävaltalaisestakin. Miksi suomalaiset olisi noin vain vapautettu?

  • Hyvä Aimarii! Meitä sumutetaan. Tämmöiset taistelevat metsot pitää hakea mistä milloinkin kotiin. Pojat on poikia – joo – vaikka äiti kuinka varoittaa, sinne vaan ja itkien kotiin.

 4. Hirlii sanoo:

  Itävallassa on tehty laki, että jos omaa tyhmyyttään menee paikkoihin jonne ei pidä mennä, joutuu korvaamaan osan kuluista joita pelastustöistä tulee. Olisi paikkallaan meilläkin. Tyhmähän tuo sotatieteilijä ja hänen vaimonsa oli, menivät vaikka monet sanoivat ettei pitäisi mennä, että siellä on liian vaarallista. Älkää menkö. Vaan menivät.

  Sillä puolella miljoonalla eurolla, joka tähän upposi, olisi taatusti saanut aikaan jotain hyödyllistä. Tietenkin ihmistä on hädän edessä autettava, mutta eikö niitä avuntarvitsijoita ole jo muutenkin, tässä maassa? Ei kai niitä ehdoin tahdoin ja omaa tyhmyyttään tarvitse tekemällä tehdä lisää?

  • Tyhmyydestä todellakin on kysymys, lapsellisesta tyhmyydestä. Olisihan se mies vaimoineen vonut tulla sieltä vaikka tavallisella lennolla tai vaikka junalla ja omalla kustannuksella.

 5. runopasanen sanoo:

  Noo mutta sellainen perstuntuma terrorismista poikii vielä lunnasrahat takaisin korkojen kera, että eipäs nyt taas aleta laskea montako vanhusten vaippaa siinäkin meni :-)

 6. Hirlii sanoo:

  Joo, alan olla sitä mieltä että veroilmoituksessa pitäisi voida saada ilmoittaa mihin maksamiani veroja ei saa missään nimessä käyttää. Tämmöiseen yksityiseen seikkailutoimintaan en antaisi euron euroa.

  Terrorismi on ilmeisesti jokaiselle kadunmiehelle ja naiselle selvä ja kirkas: ne on ne rättipäät.

  • Ei muuten ennen vanhaan annetukaan verorahoja kaikenalisten seikkailijoiden pelastamiseen. Muistan kuinka tätä nykyseikkailiijaa kovasti muistuttava kansainvälisen öljy-yhtiön agentti Kalle-Kustaa Korkki seikkaili jo 1950-luvulla vuosikymmnet ties missä ympäri maapalloa ja aina tuli omillaan toimeen. Eikä Suomen tarvinnut avustaa mitenkään. Paitsi tietysti pihvipurkit mukanaan matkusteleva prinssi-eversti Pekka Lipponen oli joskus apuna.
   Hyvin määritelty tuo suomalaisten käsitys terroristeista ja terrorismista!
   Huom! arabiaa voi opiskella ihan täällä Suomessakin kansaalisopistossa, ei tarvitse lähteä Jemeniin saakka.

   • Hirlii sanoo:

    Kieliä voi opiskella missä vaan, helpommin ja ennenkaikkea turvallisemmin. Mainio veto, tuo Pekka Lipponen, hän se tosiaan selvisi ties mistä pinteestä…

    Massamurhaajat ja pankkiirit puhuvat samaa kieltä, kirjoittaa Kai Sadinmaa. Koko juttu luettavissa tuolta >> http://kirkonkellari.fi/?p=2232

    Siitä sakista löytyvät terroristit, terroritekojen tekijät.

   • Hirlii, olen lukenut tuon Sadinmaan jutun: siinäpä oikeia pappi ja oikea mies eikä vellihousu!
    Rahalla on taivaallinen voima, rahamiehet viisveisaa ihmisistä tai koko maapallosta. Heikoilla ollaan me tavalliset pulliaiset.

 7. Me suomalaiset yritämme kohottaa itsetuntoamme kaikenlaisilla älyttömyyksillä että saatais huomiota maailmalla Eukonkanto,suojalkapallo ym.Ja julistaudumme sitten maailmanmestareiksi lajissa.Saunomisen älyttömyys kai nyt on lopetettu.Kaikelle noille on naurettu maailmalla.Ja sitten varsinkin suomalaiset sotilaat ja sodat ovat mielestämme kunniakkaita.Sain kirjan maailman 100 tunnetuinta taistelua ei sanakaan Suomesta tai suomalaisista.Ei edes Hakkapeliitoista???
  No nythän aletaan paljastella sankaritekoja Itä-Karjalassa 1941-1944 tyypillistä että on nainen joka on asiaa tutkinut. No kyllähän Atte Kaleva jää kansan muistiin muutamaksi vuodeksi.Mutta ei taida Sauli häntä linnan juhliin kutsua??????????

  • Ei kai tuommoista miestä nyt sentään linnan kutsuihin kutsuta.Sotatieteiden maisterihan uhmasi viranomaisten antamia kieltoja aivan törkeästi. Ja valtion varoilla sitten takaisin. Ainakin miehen pitäisi maksaa itse ne kulut, jotka on käyetty tuohon pelastustyöhön. Hyvä tietenkin, että mies henkiriepunsa säilytti, mutta mitään kunniakasta tuossa matkassa ei ollut. Salaista agenttia saattoi olla hauska leikkiä nuoren miehen.

 8. Turkulaine sanoo:

  Huomaan olevani pahasti myöhässä eikä minulla mitään uutta ja erikoista sanomista olekaan. Tämä Jemenin sieppausdraama tuo paljon kysymyksiä, mutta vähän vastauksia. Miksi he menivät sinne, kaksi upseerikoulutuksen saanutta henkilöä. Miksi Itävallassa kerrotaan heidän kohtelustaan eri tavalla kuin meillä. Kuka maksoi yksityiskoneen lennon Suomeen ja kuinka luotettava on se tieto, että lunnaita maksettiin 16 miljoonaa dollaria. Mikä osuus oli Omanin sulttaanilla ym.ym. Itävallan ulkoministeri Michael Spindeleggerillä on ainakin ruotisinkielisten mielestä aika hullu nimi, muistuttaa sanaa spindelägg. No se siitä.

  • Et ole ollenkaan myöhässä! Tapahtumia ihmetellään varmasti pitkään ja on hyvä, että asiasta keskustellaan ja esitetään mielipiteitä. Tuo minuakin ihmetyttää erityisesti, että miksi ihmeessä piti itsensä tunkea sinne Jemeniin, vaikka matkustusta ei sinne ollenkaan suositeltu, päinvastoin. Miksi valtion pitää maksaa kulut, jos ihmistä on jo varoitettu moneen kertaan?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s