Hunajaa suolapurkista (Pakinaperjantai 7.9.2012)

Kukkia on, tarvitaan vain mehiläisiä lentämään kukasta kukkaan. Ja meillä on kohtsillään hunajaa. – Hiukan edes makeutta kaikkien elämään!

*

Suomalaisten arvopohja on auttamattomasti pohjaanpalanut. Näin on, jos on uskominen uskovaisia, jotka uskovat uskovansa oikein eikä väärin kuten vääräuskoiset, jotka  uskovat toisin mutta uskovat uskovansa oikein.  Ne taas, jotka  eivät usko uskovansa, uskovat uskomattoman vähän. Kaikki kuitenkin tietävät, paitsi ne, jota eivät usko tietävänsä. Heidän käykin sitten niin kuin suolan, joka on käynyt mauttomaksi ja joka ei uskovaisten uskon mukaan  kelpaa kuin poisheitettäväksi.

Nythän onkin sitten niin, että suola kannattaa säilyttää suolapurkissa, ettei se käy mauttomaksi. Uskossaan aina oikeassa olevien  mukaan se tarkoittaa sitä, että mikään ei saa muuttua. Kun oikein kovassa uskon ytimessä ollaan, havaitaan, että evoluutio on jonkun pellen keksintö, eikä ihminen ole –  herranjumala sentään – mistään apinasta kehittynyt, yksinkertainen järkikin sen sanoo. Tämmöistä ei ainakaan ole vuosituhansiin tapahtunut. Näkeehän sen jo siitä, että Nokian kännykätkään eivät kehity, vaan ne on luotu. Yhteistä ihmisillä  ja Nokian kännyköillä on sekin, että kummankin pörssikurssi on laskussa.

Ihmiset alkavat olla uskomattoman arvopohjattomia Nokian kännyköiden tavoin. Kansakunnan selkäranka on nyt vaarassa. Se notkuu ja tavoittelee pohjalukemia. Ja syy on selvästikin siinä, että uskonnonopetusta kouluissa vähennetään.

Kotitaloustunneista voisi tähän hätään olla apua: jospa oppilaat täyttäisivät  suolapurkit hunajalla ja heittäisivät  kaikki vanhat suolat pellolle.  Makeaa elämää saisivat maistaa kaikki. Mehiläiset saisivat jatkuvasti pörrätä kukissa ja lentää kukasta kukkaan. Se vasta olisi elämää. Kukkia ja mehiläisiä. Hunajaa, hunajaa… Nam!

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, EU, ihmiset, koulu, mynämäki, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

8 vastausta artikkeliin: Hunajaa suolapurkista (Pakinaperjantai 7.9.2012)

 1. Karjalaispoika sanoo:

  Haluaisin ja unelmoin olevani Mehiläinen ja pörrätä kukasta kukkaan,mutta ei ,mikä kukka tällaisesta vanhasta harmaasta mehiläisestä välittäisi ????????

 2. Kyllä se niin on, että parasta on vain jatkaa pörräystä, löysihän se sokea kanakin jyvän, miksei sitten harmaa mehiläinen hunajaa.

 3. Savu sanoo:

  —Paremmaksi kaikki muuttuu, mut hyväksi ei milloinkaan…
  Muutosta kaivataan niin makujen kuin kännyköidenkin suhteen. Toisaalta kaikki hyvä on pahasta, kun suola nostaa verenpaineen, sokeri lihottaa ja aiheuttaa ainakin 2 tyypin diabetestä. Ei auta, kuin jatkaa elämää muutoksista nauttien ja käydä Mehiläisessä lääkärin hoidossa.

 4. Turkulaine sanoo:

  Hyvin kirjoitettu Hymyilevä. Vain uskovainen uskoo oikein, kaikki muut ovat vääräuskoisia ja päätyvät helvettiin. Näinhän kirkko on opettanut jo vuosisatoja. Ja jumalinen ihminen ei voi valehdella, ei tietenkään. Päivi Räsänen, ja Päivi Nergi eivät ole koskaan edes tavanneet toisiaan.Kumpikin kuuluu kuitenkin ns viidenteen herätysliikkeeseen.Nergi valittii nyt kesällä KRS:n eli Kansan raamattuseuran johtokuntaan ja Niilo Räsänen toimii Kansanlähetysopiston rehtorina. Nergin valinta on tietenkin vain ja ainoastaan jumalan johdatusta. Sillä jumalalla on toisiakin nimiä, esimerkiksi valta ja raha.

  • Olen vakuuttunut siitä, että uskonnonopetus poistetaan vielä lähitulevauudessa koulujen oipetusohjelmasta Eikä sen poistaminen vaikuta sitä eikä tätä ihmisten moraaliin. Voi olla, että ihmisistä kasvaa jopa suvaitsevaisia ja lähimmäisiään rakastavia, kun ei kirkko ole sähläämässä ja tunkemassa omia ikivalhoja oppejaan nuorten päähän.
   Sitäpaitsi uskonto on kunkin ihmisen yksityisasia ja sitä on paras opettaa kotona niiden, jotka ovat sen tarpeellisuudesta vakuuttuneita.

   • Karjalaispoika sanoo:

    Mainitsin rippikoulun 50-vuotis tapaamisessa että ”uskonnonopetus” pitäis muuttaa USKONTOJEN tuntemis opetukseksi.Ei ollut hyvä idea muutamien aktiivisten kirkon
    luottamushenkilöiden mielestä.Olet oikeassa kirkko sählää sitä sun tätä,Ei tosi uskovainen kirkkoa tarvitse,se on jäänne ajoilta jolloin kirkon kautta hallittiin kansaa.
    Ja perittiin kymmenykset.

   • Ainakin kirkon ja valtion ero olisi tehtävä selväksi. Esim. kirkollinen vihkiminen ei saisi olla mikään virallinen vihkiminen vaan virallinen vihkiminen olisi virallisen tuomarin suorittama, Jos joku haluasi, voisi tietysti myös järjestää kirkollisen seremonian. Onneksi lapsia ei tarvitse enää kastaa, nimen voi antaa muutenkin ihan itse, eikä rippikoulukaan ole pakollinen kuten usein vielä monet luulevat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s