Jäniksenhäntäsoppaa (pakinaperjantai 12.10.2012)

Mynämäkeläinen pastafaristi uskonnollisessa päähineessään aloittamassa päivittäistä meditaatiotaan. – Mies keittää myös pastan järkiperäisesti, vakuuttaa vaimo.

*

Pupu meni syyssateella pöksyihin. Pupulla oli niin pienet aivot, ettei se ollenkaan tajunnut kumminpäin housut jalkaan vedetään.
– Hih hei, kattokaa,  pupu on vetänyt housut väärin jalkoihinsa. Sepalus on takana.
Näin nauroivat kaikki metsän eläimet, vaikka niillä kellään ei ollut minkäänlaisia vaatteita mitenkään päin päällä.
– Hih, katsokaas mitä pupun sepaluksesta pilkistää!
-Voi kamalaa, punastelivat metsäkanat.
– Siveettömyyttä, totesi kaulushaikara, joka oli papillista sukua ja muutenkin tyhmä.

Pupu ei ollut millänsäkään vaan heilutteli sievästi sievää häntäänsä ja narskutti köyhän miehen kynnökseltä kylvökseltä varastamaansa porkkanaa. Yläilmoista kuului äkisti
tuomiopasuunan ääni:

– Pupupakana on tuomittava vääräuskoisena ja vääränlaisesta  hännän heilutuksesta. Eläinpaavi tuomitsikin pupun poltettavaksi roviolla ja ajettavaksi maanpakoon sekä hävitettäväksi kaikki pupun kirjoittamat kirjat, jotka käsittelevät vääränlaista hännän heilutusta ja perseennuolemista. Pilli ja Pulla olivat ensimmäisinä ja eturivissä pilkkaamassa töpöhäntää. Metsäkulman Murrekin tuli katsomaan rovion sytyttämistä. Maija Maitoparta itki katkerasti.

Pupun häntä leikattiin ennen polttoroviolle menoa ja heitettiin sianruokakaukaloon. Rovion liekeissä mureaksi paistunut pupu tuotiin juhlapöytään  omena suussa kaikkien oikeauskoisten suureksi iloksi.

– Missä on häntä?  jyrisi eläinpaavi.
– Siitä keitettiin jäniksenhäntäsoppaa, valehteli tottuneesti  kuhankeittäjä,  joka jo  kauhoi jotain lientä  suuresta kattilasta lautasille.
– Tässä nyt on mennyt puurot ja vellit sekaisin, sanoi pöydän toisessa päässä istuva Päivi Räsänen ja nielaisi pienen karvapallon halukkaasti. Alkoi sitten selittää, että jos joku vielä tulee pastalävikkö päässä vaatimaan oman uskontokuntansa  rekisteröimistä, niin tällaiset pastafaristit  olisi myös poltettava roviolla.
– Lentävän spagettihirviön uskontokuntaa ei hyväksytä oikeitten uskonlahkojen ja kirkkokuntien, ei edes islamistien, joukkoon, vaikka Suomen Pastafaristinen Kirkko onkin jo vuonna 2009 yrittänyt rekisteröityä, uhosi  Päivi hiki päissään.

Eikä Suomessa  sallittaisi ollenkaan pastafaristien passikuvia, joissa he esiintyvät   pastalävikkö päässä olkoonkin  tuo pastalävikkö   pastalahkon uskonnollinen päähine, kirjoittaa sanomalehti Turun Sanomat 12.10. sivulla 7 olevassa uskonnollisista liikkeistä kertovassa jutussaan.

Aamen ja plottis!

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläimet, eläkeläiset, kirkko, mynämäki, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

10 vastausta artikkeliin: Jäniksenhäntäsoppaa (pakinaperjantai 12.10.2012)

 1. mm sanoo:

  Hurmioituneena eläkeläisenä kommentoisin, että meilläkin on tuollainen ryijy, äitini tekemä :)

  • Tuo kuvassa näkyvä ryijy on minun äitini tekemä. Nuo ryijyt olivat kovasti muotia sodan jälkeisenä aikana. – On tuossa nyt mukava pastafaristin istua hartaana siivilä päässä. Uskontoja on niin monenlaisia, paha usko yhteenkään.

   • mm sanoo:

    Hauska ajatella, että sinun äitisi ja minun äitini ovat samoihin aikoihin näperrelleet ryijyjään, joista me tänään sitteninternetin auttamana ryijyjemme juurella keskustelemme :)

   • Niin se aika kuluu, ajat muuttuvat, pieniä asioita ja tekoja jää jäljelle, joista ihminen muistetaan. Vanhojen esineiden lumo on juri tuossa, että niillä on ollut tekijänsä, tosin tekijää ei aina edes tiedetä. Mutta nehän voi jokainen kuvitella.

 2. Aili Nupponen sanoo:

  Voi kaunistus: meillä ei ole tuollaista ryijyä…;)
  Lauantaiterveiset susirajalta sinne Mynämäelle!<333

  • Mitä? Ei ole tuommoista ryijyä, äkkiä lankoja ostamaan! Tuon mallin nimi on muuten Porin tienoilta, että saattaa olla liian länsimainen sinne susirajalle. – Leppoisaa lauantaita.

 3. Turkulaine sanoo:

  Homo mente vel captus.. Tämä Hymyilevän kirjoitus on totta. Pastafarinen kirkko on todellakin olemassa, mm Amerikassa, missä sitä hulluutta riittään. Ja eilisessä lehdessä oli juttu näistä kaikista uskonnoista. Lootuksen sydämen temppeli saatanan talvikuntoon jne. Linne antoi ihmiselle,eli valkoihoiselle ihmiselle tieteellisen nimen homo sapiens. Oikeampi nimi olisi homo mente, hullu ihminen. Lehden mukaan Turun kaupunki avustaakin vietnamilaisten budhan temppeliä. Ja sitten on nämä pastalävikkö päässään mietiskelijät. Miten on mahdollista, että tällainenkin uskonto on voinut syntyä jonkun hullun päässä. Vai onko kaiken takana sittenkin raha. Loppujen lopuksi taitaakin olla niin, että koko ihmiskunta palvookin Mammona-nimistä jumalaa.

  • Mammona-nimista jumalaa me ihmiset palvomme, kristityt oikein etunenässä. Se pastanpalvojien uskonto on varmastikin syntynyt ihan vain krittiikiksi sille kristittyjen uskolle, jossa raamattua luetaan kirjaimellisesti ja uskotaan kaikki vanhat tavat ja kummallisuude eikä uskota tippaakaan tieteen saavutruksiin ja evoluutiokin on näiden höyrypäiden mukaan puppua puhumattakaan alkuräjähdyksestä. Samanlaisia pää pensaassa kulkijoita ovat nämä kristityt kuin pastasiivilä päässä kulkijat. Yleensä uskonnot ovat saaneet ja saavat jatkuvasti enemmän pahaa kuin hyvää aikaan. Toraa ja riitaa sekä verisiä sotia.

 4. Turkulaine sanoo:

  Hevosenhäntämössöä. Miten sattuikaan. Tänään on lokakuun 15.päivä, Idibus Octobribus, jolloin antiikin Roomassa Mars-jumalan alttarilla uhrattiin hevonen.. Pappi keihästi sen ja sitten hevosen sukuelimet ja häntä leikattiin ja niistä tehtiin mössöä, johon lisättiin tuhkaa. Pää leikattiin myös ja siitä taistelivat Rooman kaksi kaupunginosaa Suburra ja Via sacra. Voittaja sai sen pään voitonmerkikseen. Että sellaistakin hullutusta sitä on ollut eikä tämäkään ole pahimmasta päästä.
  Roomasta vielä sen verran, että tänään on myöskin kansallisrunoilija Vergiliuksen syntymäpäivä.
  Vergiliuksen ansiota muuten on sekin, että Jeesuksen äiti Maria on neitsyt.. Mutta siitä joskus toiste kun ollaan lähempanä joulua.

  • Voi taivas, jos ollaan höyrähtäneitä nykyään, niin on oltu höyrähtäneiutä
   ennenkin. Ihminen ei siis muutu miksikään!

   Kiitos Tutkulaine, eipä moni ole tuotakaan tiennyt. Jumalat ne teetättävät ihmisillä kaikenlaista kamala.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s