Täysi taulu (Pakinaperjantai 25.1.2013)

talut täynnä tietoa 001TS 25.1.2013

*

Erään suuren kännykkäfirman maahanmuuttajataustainen toimitusjohtaja katsoi kännykkänsä näyttötaulua, katsoi sitten kilpailevan yhtiön vehkeen näyttötaulua ja vielä toisenkin  – piruvie jonkun  eteläkorealaisen – läpyskän näyttötaulua.
–  Miten tämän nyt selittää parhain päin, mietti  melko korkeapalkkainen toimitusjohtaja vertaillessaan  laitteiden näyttämiä yhtiöittensä myyntituloksia. Ollakseen palkkansa ja bonustensa väärtti hän pani aivosolunsa liikkeelle. Ja tulihan se sieltä, kun oikein pinnisti:

– Nythän on niin, aloitti toimitusjohtaja puheensa yhtiökokouksessa.
– Että vaikka kilpailijoidemme  liiketulos on yli kymmenkertainen omaamme verraten niin liikevaihto on  meillä vain viisi kertaa huonompi.

Kielivaikeuksista huolimatta hän päätteli pulinasta joka syntyi, että selitys ei tyydyttänyt läsnäolijoita. Oli pakko jatkaa:
–  Johtuen onnistuneesta syksyisestä liiketoimien oivallisesta uudelleenorganisoinnista ja henkilökunnan palkkakulujen leikkaamisesta sekä satojen työntekijöiden ohjaamisesta muille maille markkinoille saimme tehtyä melkoisia säästöjä, joten taseemme näyttävät  sentään plussaa.

– Kun jatkamme tällä linjalla kilpailukykymme nousee kohisten.  Nyt emme tosin maksa osakkeenomistajille  ollenkaan osinkoa ja näin varmistamme maksuvalmiutemme. Nämä suorittamamme toimet ovat helpottaneet tiukkaa tilannettamme kovasti ja kukkarossa on jo jokunen killinki. Pilvi on vetäytynyt likviditeettiongelmien yltä, riemuitsi toimitusjohtaja.

– Jatkamme tulevaisuudessa samaan malliin leikkaamalla henkilöstömme palkkoja ja saneeraamalla työntekijöitämme  kovalla saunaharjalla edelleen, jatkoi toimitusjohtaja hymyssä suin. Hän näki jo itsensä yksin istumassa valtavan rahakasan päällä Roope Ankan tavoin. Päätti heti rakennuttaa ison ydinsodan kestävän rahasäiliön, linnoittautua sinne ja johtaa rahahanat suoraan säiliöön. Kaikki sujuu digitaalisesti ilman yhtäkään työntekijää.
– Mutta bonuksistani en luovu, toimitusjohtaja vannoi mielessään ja päätti mennä ottamaan päänsä täyteen.
– Taulu täyteen, hän tilasi  italialaistyylisen  anniskeluravintolan baarissa ensimmäisen kerran selvällä suomen kielellä. Tyylikäs  toimitusjohtaja alkoi tuntea itsensä ihan tavalliseksi suomalaiseksi  kansanmieheksi.

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, mynämäki, sano suoraan, Voittaminen, Yrittäminen Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Täysi taulu (Pakinaperjantai 25.1.2013)

  1. Deme sanoo:

    Työmies on palkkansa ansainnut, ja tietysti toimari bonuksensa. Osakesäästäjät eivät näinä kovina aikoina ansaitse yhtään mitään, ja kai se on niille kapitalistinjuuttaille ihan oikein.

    • Ei tässä kyllä tule itsellekään suru puseroon vaikka rahamiehet eivät aina rahoillen saisikaan korkoa. Mutta ihmettelen vaan, että pitikö se Nokian konkurssiin luotsaaja hankkia Amerikasta asti. Olisi täällä ollt samaan pystyviä omasta takaakin.

  2. Karjalaispoika sanoo:

    Eikös meidän eläkerahastot ole osittain riippuvaisia Osingoista???Vai onko rahat patjan alla??Olemmeko me kapitalisteja ????

    • Ne eläkerahastot pelaavat meidän eläkerahoilla. Kohta meillä eläkeläisillä ei ole kuin tuulehuuhtoma perse (kuten vanhakansa sattuvasti sanoo). Ei pysty näyttelemään kapitalistia niin millään, ei vaikka kuinka opinnistäisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s