Tosi nainen ei hinkua armeijaan

juhannusviikko, kasveja 011Naisille riittää ilman koulutustakin taistelu saunan nurkalla kasvavaa vihulaisarmeijaa vastaan.

*

Joidenkin tasa-arvoa vaativien puupäissä on syntynyt ajatus, että naisillekin pitäisi tasa-arvon nimissä tehdä pakolliseksi 6-12 kuukauden armeija-aika. Ne armeijafaneista, joilla on vähiten päreitä kainalossa, ovat jo hoksanneet, että tehtävä on mahdoton: nythän miehistäkään ei enää kuin 60-70 prosenttia nauti tästä ilmaisesta  koulutuksesta. Sen  keskeyttääkin vuosittain n. 17 prosenttia.

Voihan naisihminen hinguta ja mennäkin armeijaan ihan vapaasti nytkin. Tosin siellä meikit sotkeutuu ja metsässä ei ole edes lenkkipolkuja ja kakkimassa täytyy käydä jollain riu’ulla ja silloin itikka pistää  pyllyyn. Armeijassa miehet komentelevat naisia kummallisiin asentoihin ja pitää ryömiä karjuvan miehen edessä mahallaan.

Toki armeijan käymisessä on yritetty havaita monenlaisia hyötyjä. Yksi legenda kertoo, että armeijan käymisestä on hyötyä erityisesti työelämässä. Kukaan ei ole koskaan kertonut, miten siitä on hyötyä. Nykyäänhän korostetaan demokraattista johtamista, joka tuntuu kyllä melko vieraalta, jos on kyse armeijan käytännöistä.

Jopa armeijan ylipäälliköksikin pääsee nykyisellään nainen  ilman armeijan käyntiä kuten Tarja Halonen, puolustusministerinä voi olla nainen kuten Elisabet Rehn ja armeijan käymätön ahvenanmaalainen mieskin kuten nykyinen puolustusministerimme Carl Haglund.

Armeijan suosio miesten keskuudessa on nykyään lopahtamassa. Vapautuksen saa melko helposti. Jopa pälvikalju,  akne tai korvien soiminen riittää vapautuksen perusteluksi.  Ahvenanmaalla on armeijan käyminen vapaaehtoista:  sieltä pyrkii armeijaan vuodessa 1 tai 2 miestä.  Ei puhu suosion puolesta.

On väitetty, että jopa sosiaalisuus kasvaa armeijassa. Kukkupuhetta,  kyllä ne koulukiusaajat armeijassakin jatkavat temppujaan. Sosiaalisuuteen kasvattamisessa naisillekin tekisi tietysti hyvää nukkua 6-12 kuukautta yhdessä  monen  kymmenen naissoturin kanssa  samassa huoneessa – ei taida sentään onnistua…

Armeija kouluttaa tappajia. Ja sodassa ei ole sääntöjä; turha tulla itkemään, että se  ukko raiskas mut.  Sota ei ole rantalentopalloa.

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, feminismi, mynämäki, politiikka, sano suoraan, Väkivalta, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

8 vastausta artikkeliin: Tosi nainen ei hinkua armeijaan

 1. Aili Nupponen sanoo:

  Ihan oikein tuumasit, Tuula!
  Luulen, että armeijassa haluttaisiin nuoriin naisiin iskeä herran pelkoa, jotta he paremmin tottelisivat aviomiestään;)(;
  Ei naiset jouda tapettaviksi, heillä on parempiakin tehtäviä (kuten synnyttää uusia sukupolvia maailmaan).

  • Ei naiset tosiaankaan jouda tapettaviksi. Kun miehet tappavat toisiaan iänikuisissa sodissaan, niin naiset synnyttävät uusia sukupolvia. Itse asissa miesten menetys (jos ajatellaan pelkkää lisääntymistä) ei niin kovin suuri menetys ole kuin olisi se, että naisia kuolisi pilvin pimein. Spermapankin ei kovinkaan iso tarvitse olla, kun jälkeläisiä syntyy jatkuvalla syötöllä, vaikka kaikki ukot mätänisivät taistelukentille.

   Meidän naisten kyllä pitäisi ennemminkin ajaa kaikin voimin rauhan asiaa kuin lähteä armeijan touhuihin mukaan. Sitäpaitsi mies on ihan mukava ja käyttökelpoinen olio vaikka talouksissa, niin että eihän sellaisia otuksia kannata uhrata tykinruuaksi.

 2. Turkulaine sanoo:

  En kannata yleistä asevelvollisuutta. Suomi on yksi harvoista Euroopan maista, joissa sellainen vielä on.Mutta kun kenraalien ym. kihojen mielissä yhä edelleen soi sotavirren sanat että raja railona aukeaa, edessä aasia itä, Takana länttä ja eurooppaa varjelen vartija sitä vaikkei sillä ollutkaan sitä.

  • Sitäpasitsi sodat tlevaisuudessa käydään virtuaalisesti. Tietokonemiehet istuvat jo nyt Amerikassa salaisissa tukikohdissa ja ohjailevat miehittämättömiä pommikoneita pommilasteineen milloin minnekin.

 3. Runotyttö sanoo:

  Onhan se selvää epätasa-arvoa, että lakisääteinen velvollisuus asetetaan vain toiselle sukupuolelle. Ei tasa-arvon edistäminen ole aina sitä, että naisten oikeuksia lisätään.

  t. Runotyttö ja feministi, jonka mielestä Suomen olisi syytä pikimmiten luopua asevelvollisuudesta

  • Hienoa runotyttö, hienoa! Kuinka paljon siitä tulisi säästöjäkin, kun kaikenmaailman metsässä juokseminen ja teltoissa asuminen lopetettaisiin. Tarkoitan siis, että Suomi voisi vallan hyvin luopua koko asevelvollisuudesta.

 4. emmaia sanoo:

  Tule mieleen yksinkertaisesti sanoa Aamen tektsillesi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s