Pääsiäispiiskaa ja hiukan päänsilitystä

IMG_6339Pääsiäisnodat piiskaavat kenet tahansa!

*

Vanhan kansan pääsiäistapoihin kuuluu se, että kaikki lapset piiskataan pitkänperjantain aamuna. Sillä kuten tottahan on mitä satakuntalainen Tuomas Rajalenius kirjoitti vuonna 1654:

“ Esi isät owat tämän päivän päälle lastens ia perhens cansa, jotan cowa coto disciplini ja jumalisuuden harjoitusta pitänet, sijnä että he coco päivän amusta nijn ehtosen asti, owat pitänet heitä ruata ja juomata, niin myös heitä witzaisilla käsille lyöskendelet muistuttaiden heille sen cansa Christuxen cadkeran piäxämisen.”

Nyt siis toimeen. Ja piiskataan tässä ensimmäisenä hölösuu, viisasta leikkivä Kimmo Sasi (kok). Mies joka myy maansa ja antaa kaupan päälle vielä isoäitinsä, kun vain saisi Suomen liitettyä Natoon. Pirulliseksi Sasin puheet Natoon liittymisestä tekee se, että juuri kun isot pojat ovat päässeet hiukankin eteenpäin tässä Ukraina-jutussa, niin tämä siniristilippumies esittelee Nato-himojaan television A-Studiossa (17.4.) estottomasti. Järjen ääntä mies ei ole ilmeisesi kuunnellut edes omassa puolueessaan, jossa sentään löytyy tarvittaessa järkeäkin, jopa parjatulta Ilkka Kanervalta, hänhän veteli pisteet kotiin ja hämmästytti kaikki diplomaattisilla kyvyillään äskettäisessä television Venäjä-illassa.

Kimmo Sasi -raukka ikään kuin nollasi kaiken A-Studiossa, oli heti valmis rahasäkki kainalossa hyppäämään Naton syliin. Vaikka hyppy on selvästikin vaarallisempi kuin nykyinen puolueettomuus.
Toinen piiskattava on sitten tämä kansalaisaktivistinainen Tarja Koivumäki. Oikein hävetti olla nainen. Voiko tosiaankin neljän lapsen äiti intoilla kaikenmaailman aseiden ja muun romun hankinnasta!

Kunniamerkit rauhan lehvin sen sijaan ojennetaan kahdelle muulle vieraalle, kansanedustaja Jussi Niinistölle (ps) ja vapaalle toimittajalle Taneli Hämäläiselle. Jos Taneli oli laajakatseinen ja hyvin puheensa perusteleva, niin Niinistö teki kuulijaan vaikutuksen miehenä, joka osaa kiteyttää puheessaan olennaisen eikä kuvia kumarra. Puolueisiin katsomatta nyt tarvitaan Suomessa miehiä ja naisia, jotka hallitsevat hermonsa ja osaavat toimia silti diplomaattisesti.

 

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): ihmiset, Itsenäisyys, politiikka, sano suoraan, Väkivalta, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

14 vastausta artikkeliin: Pääsiäispiiskaa ja hiukan päänsilitystä

 1. Karjalaispoika sanoo:

  No sehän oli ennen sanonta ”Joka kuritta kasvaa se kunniatta kuolee”.Tulkittiin aika kauan meillä että Ruumillinen kuritus on hyväksi lapsille. Kun lukee linnankundien elämäntarinoita niin niissä tulee aika usein esiin että selkään tuli ja rajusti koko lapsuuden,milloin isältä milloin Isäpuolelta, äidiltä tai muilta aikuisilta,ja sitten itse jatkettiin samaan malliin.kun voimia alkoi karttumaan.Kummallista että vieläkin kuulee ettei ruumiillinen kuritus ole väärin.

  • Onhan seruumiillinen kuritus niin väärin kuin olla voi! Mutta pientä luunappia kyllä puollan, sillä se on nopea ja vaaraton tapa saada lapsi ymmärtämään, että nyt ollan toissaan ja kiltisti. Aamen.

   täysin naurettavahan on se nykyinen kielto, ettei opettaja saa edes sormenpäällään koskea oppilaaseen Onhan niitä lapsosia joskus kädestä pitäen ohjattava vaikka luokasta ulos tai irti toistensa kimpusta.

 2. Hirlii sanoo:

  Joo, luunappeja ja piiskaa vain aikuisille. Lapset voi jättää rauhaan, mutta kyllä lapseen saa koskea ja estää häntä vahingoittamasta itseään tai muita. Sen voi tehdä niin monella tavalla.

  Muistinmenetys on edelleen se vaikein tauti, joka piinaa kansanedustajiamme. Siihen eivät luunapitkaan auta, mutta on kyllä tullut monta kertaa mieleen, että kunpa pääsis vähän ravistamaan tuonkin hereille. Sitä tilaisuutta tuskin tulee.

  Nämä natopuheet ja pelottelu ryssillä ja itäisen rajaa takaa tulevilta kommareilta saa vain vahinkoa aikaan. Kaikkein hurjin on Hesari, joka tuuttaa tätä sotayllytystä vissiinkin Kokoomuksen puoluetuilla. Olen varmaan väärässä, mutta kovin on yksipuolista viestintää Hesari nykyään verkkoon tuuttaa.

  Ukraina on ristiriitaisen uutisviestinnän temmelyskenttä. Ei sielläkään kukaan tavallinen kansalainen halua sotaa tai väkivaltaa. Paras juttu sieltä oli uutinen yhdestä pienestä kylästä, jossa kaikki kyläläiset rauhanomaisesti pysäyttivät kaikki sinne tulleet tankit ja tarjosivat leipää nälkäisille nuorille sotilaspojille, jotka oli laitettu sinne aseidensa kanssa.

  Kyllä ihmiset voivat kääntää uhkailun voitoksi, rauhanomaisin keinoin.

  Ja niin: hyvää pääsiäistä!

  • Kiitos kommentistasi Hirlii. Olen kertakaikkiaan ja kokonaan samaa mieltä kanssasi. Uskon lujasti tuohon viimeiseen lauseeseen: ”Kyllä ihmiset voivat kääntää uhkailun voitoksi, rauhanomaisin keinoin.”

   Olen kerta kaikkiaan hämmästynyt tästä ryssähysteriasta täällä rakkaassa kotimaassammekin. Kiihkoilulla emme saa mitään positiivista aikaan. Doplomatiaa tarvitaan nyt johtajiltamme, ei mitään Nato-hörhöilyä.

 3. Karjalaispoika sanoo:

  Ihmetyttää itseänikin tuo vieläkin jatkuva puhe ”kommareista” .Venäjähän on Francon Espanjaan verrattavissa oleva Valtio. Mutta Suomelle on tärkeää kauppa Venäjän kanssa.Länsimaiden markkinoille ei meillä ole paljoakaan asiaa….. no tietysti Mämmi ja Mölkky.

  • Älähän nyt, onhan meillä toki jo monenmoista kaupankäyntiä länteenkin ja lisää tulee koko ajna, mutta Venäjään on pidettävä yllä myös rauhanomaiset suhteet. Hullusti kyllä muuten käy. Ja unohdetaan kaikenlainen haihattelu siitä Natoon liittymisestä. Toisaalta alan tässä tilanteessa hiukan lämmetä tälle EU:lle, jolla näyttää olevan sellaisia rauhanomaisiakin keinoja hoitaa sioita; heh, eihän se rahakaan liiku jos soditaan!

 4. Karjalaispoika sanoo:

  Ei täällä Tukholmassa esim.makkara ,juusto,piirakka ,leipä,Fazer ym.tuotteita.koskaan suomalaiset firmat esittele MAISTIAISISSA KAUPOISSA ilman mainosta ei ihmiset osta jos tuotteet on takahyllyllä jossakin,Siitä myös johtuu että ruotsalaiset myy saunankiukaita enemmän Amerikassa kuin suomalaiset.

 5. Karjalaispoika sanoo:

  Olen 49 vuottaa täällä asunut,monet ruotsalaiset tykkää että suomalaiset tuotteet on ihan hyviä.
  Mutta pakkaukset sais olla pienempiä myös .Tukholman talouksista on suurin osa yhdenhengen talouksia .Ja esittelyjä ,maistiaisia sais olla kaupoissa että opitaan tuntemaan Mämmit ja muut.

 6. Turkulaine sanoo:

  ”Joka kuritta kasvaa se kunniatta kuolee”. Tämä on hirveä sanonta, se antaa ihmsille luvan ja oikeuden kasvattaa lapsia kurissa ja herran nuhteessa. Sana kuri tuo mieleeni kuritushuoneen..Jos jotkut, niin juuri vankiloissa istuvat ovat kasvaneet kurissa. Heitä on kuritettu jo lapsina, lyöty ja piiskattu. Lapsen ruumiillinen kurittaminen on nyt jo rikos ja se on hyvä asia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s